lørdag den 22. maj 2021

Rabarbertærte med mørdejsbund & crumble

 


Jeg har skabt denne dejlige rabarbertærte i dag, med regnen silende og trommende på ovenlysvinduerne i køkkenet. Hvad skal man ellers give sig til i sådan et vejr?

Rabarbertærte med mørdejsbund & crumble til 6-8 pers:

Mørdejsbund: 

100 g. koldt smør i tern

200 g. mel

60 g. flormelis

1 æggeblomme

1/2 tsk. fint salt

2 spsk. koldt vand

Rabarberkompot:

500 g. rabarber i 1 cm. stykker

150 g. sukker

1 spsk. vaniljesukker

1 spsk. vand

1 spsk. maizena 

1,5 spsk. koldt vand

Crumble:

100 g. koldt smør

75 g. grovvalsede havregryn 

50 g. mel

25 g. sukker

50 g. mandler

70 g. marcipan

Pynt: 

50 g. hvid chokolade

Spiselige blomster

Tilbehør: creme fraiche rørt med vaniljesukker, flødeskum eller en kugle god vaniljeis

Fremgangsmåde: 

Mørdejen smuldres sammen, samles og stilles på køl 1/2 time.

Rabarber, sukker, vaniljesukker og vand koges langsomt op i en gryde. Når rabarbersrykkerne er næsten møre (efter ca. 8-10 min.) - de skal have bid - sies lagen fra over i en skål. Lagen hældes tilbage i gryden og koges lidt ind til en sirup. Rabarberne hældes tilbage i gryden, som tages fra varmen med det samme. Maizena og vand røres sammen og røres i den varme rabarberkompot. Lad kompotten stå på køkkenbordet og køle lidt af imens du håndterer mørdejen.

Mørdejen rulles ud og fordeles i en aflang eller rund tærteform. (Overskydende dej kan du lave et par hindbærsnitter af) prik dejen godt med en gaffel og forbag den i 10 min. v. 200 g. 

Til crumbledejen blandes alle de tørre ingredienser i en skål. Smuldr det kolde smør deri og tilsæt grofthakkede mandler. Riv marcipanen i til sidst og bland det godt. 

Rabarberkompotten fordeles udover den forbagte tærtebund. Crumbledejen smuldres på toppen og tærten bages i 15 min. v. 225 grader. Afkøl let på køkkenbordet og pynt med smeltet hvid chokolade og blomster. 

Nyd tærten med cremefraiche rørt med vaniljesukker, flødeskum eller en kugle vaniljeis. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar