torsdag den 10. juni 2021

Beef Wellington

 



Vores store søn spurgte for lang tid siden, om jeg ville lave beef Wellington til dem en dag i nær fremtid. Der skulle gå næsten 1 år før han fik sit ønske opfyldt, sådan går det ofte i en presset hverdag. I går lavede jeg det så for første gang og det gik heldigvis præcis som det skulle. Rosa midte på kødet og sprød gylden butterdej omkring. 

Det kræver et stegetermometer at lave retten, da kødets kernetemperaturen skal være 54 grader, og det er ikke noget man kan gætte sig til. 

Beef Wellington til 4-6 pers. 

1 afpudset oksemørbrad 
2 ruller fersk butterdej
450 g. champignoner 
2 fed hvidløg
3 stilke rosmarin
1 spsk. trøffelolie (kan udelades)
8 skiver parmaskinke 
Sennep (sød eller stærk) 
Smør og olivenolie 

1 æg til pensling.

Tilbehør; ovnstegte kartofler, eller pommes frites
Sauce: Evt. denne  svampesauce

Fremgangsmåde: 
Mørbraden lægges på køkkenbordet en time før du starter op, så den er tempereret. 

Imens laves svampefyldet;
Rengør champignonerne og skær dem i grove stykker. Kør dem til en pestoagtig konsistens i en foodprocessor sammen med rosmarin. 
Smelt lidt smør på en pande og steg presset hvidløg blankt. Pas på det ikke bliver brunt, så bliver det bittert og skal kasseres. Svampemosen tilsættes panden og brunes af. Krydr med salt og peber. Eventuelt væske fra champignoner sies fra. 
Afkøl svampefarsen. Rør 1 spsk. trøffelolie i farsen. 

Afpuds mørbraden og krydr den godt med salt & peber. 
Skær den tynde ende af, så mørbraden er nogenlunde lige tyk over det hele. (Den tynde kan steges for sig selv på panden, lige inden servering, som et ekstra supplement til maden)

Varm smør & olie godt op på en pande. Svits mørbraden så den får stegeskorpe på alle sider. Læg den tilside. 

Læg 2 lange baner film på køkkenbordet. Læg skiver af parmaskinke i to baner ved siden af hinanden, med lidt overlap. Bred svampefarsen ud over parmaskinken. 
Smør mørbraden ind i sød- eller stærk sennep og læg den midt på farsen. 


Rul skinken sammen om mørbraden ved hjælp fra filmen. Rul det så stramt som du kan. 

Butterdejen rulles ud i et rektangel, som kan rumme kødet. Læg mørbraden på dejen og rul sammen. Enderne samles under “brødet” og den glatte side vendes opad. 

Overskydende butterdej kan bruges til at lave et fint mønster på “brødet” Jeg udstak hjerter og pyntede med. 
Pensl. “brødet” med sammenpisket æg. 

Stik et stegetermometer ned midt i “brødet”
Og sæt det midt i en 200 grader varm ovn (alm. ovnvarme) indtil kødets centrumtemperatur er på 54 grader. 

Server med det valgte tilbehør. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar