fredag den 27. marts 2020

Fantastisk svampesauce med cognac


Hjemme hos os elsker vi alt med svampe i. Denne sauce er vores søn så vild med, at han kan spise den rent med ske, så det er med at holde sig til, når den kommer på bordet.
Saucen kan bruges til al slags kød eller som pastasauce, på en kødfri dag.

Svampesauce med cognac:

25 g. smør
250 g. champignoner eller blandede svampe
1 lille løg, hakket fint
1 fed hvidløg, hakket fint
2 spsk. finthakket knoldselleri
1 glas hvidvin
3 dl. kalvefond (se fotos nederst)
gastrik (kan erstattes af sukker)
3 dl. piskefløde
1-2 spsk. cognac
salt & peber

Fremgangsmåde:
Rens svampene, skær eller riv dem i grove stykker.

Svits løg, hvidløg og selleritern i smørret. Tilsæt svampene og rist dem godt igennem. Hæld hvidvin på og lad det reducere næsten helt væk inden du tilsætter fond. 
Reducer yderligere til ca. det halve og tilsæt piskefløde og lad det tykne lidt. Smag til med cognac, gastrik eller sukker samt salt og peber.

Jeg sværger til denne fond. 

4 kommentarer:

  1. Du skriver 3 dl kalvefond. Mener du det ? eller skal det være 3 spsk ?

    SvarSlet
  2. Ja det er 3 dl. selvfølgelig fortyndet efter flaskens anvisning!

    SvarSlet
  3. Hvor mange personer rækker portionen til?

    SvarSlet
    Svar
    1. Vil sige 4 pers. Vh. Eva

      Slet