torsdag den 13. december 2018

Hjemmelavede chokoladeovertrukne skumfiduser med hindbær og vanilje


Kender du Barú´s skumfiduser med mørk chokolade? Det er mit yndlingsslik og nu har jeg heldigvis skabt en meget identisk kopi, som skal nydes sammen med julegodterne her i december.

Jeg har lavet to versioner, en med hindbær og en med vanilje. Du kan også tilføje lakridspulver, eller andre yndlingssmage, feks. kirsebær her til jul.

Det er slet ikke svært at lave sine egne skumfiduser, så tag endelig børnene med i køkkenet.
Obs! Du skal bruge et sukker-thermometer, eller digitalt stege-thermometer til sukkerlagen.

Hjemmelavede skumfiduser, en masse:
6 blade husblas
3/4 dl. vand
250 g. sukker
100 g. glukosesirup
korn fra 1 vaniljestang
150 g. æggehvider (evt. pasteuriserede, men jeg bruger trygt friske)

Flormelis.

Smagsgiver: 4 spsk. frysetørret hindbær, blendet til fint pulver i en kaffekværn eller minihakker.

Til overtræk: 200 g. god mørk chokolade (jeg har brugt 56% Callebaut)

Drys: hakkede pistacier, ristede kokosflager og frysetørret hindbær

Fremgangsmåde;
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.

Varm vand, sukker og glukose op i en lille gryde. Kog ved svag varme, indtil massen er præcis 117 grader varm. Det tager lidt tid, men bliv ved gryden hele tiden og hold øje med thermometeret, til sidst går det hurtigt. Tag gryden fra varmen, pres husblassen fri for vand og rør det ud i den varme sukkerlage. Pisk godt, til det er helt smeltet.

Imens sukkermassen koger, piskes æggehviderne til blødt skum i en røremaskine, sammen med korn fra vaniljestangen.
Tilsæt den varme sukkerlage i en tynd stråle, imens der piskes på højeste trin.
Hvis der er låg på din røremaskine, skal du tage det af, så varmen kan slippe væk. Pisk videre i 10 min.

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og sigt et tyndt lag flormelis ud over det.

Bred det halve af guffet ud på bagepapiret med en dejspartel. Det skal have en højde på ca. 3 cm.
Rør hindbærpulveret ud i den anden halvdel og bred også den ud på bagepapiret.

Stil massen på køl i to timer.

Smelt chokoladen i en chokoladesmelter eller over vandbad.

Skær skumfiduserne ud i mundrette stykker og overtræk med chokoladen. Drys med hakkede pistacier, ristede kokosflager og frysetørrede hindbær.

Opbevar skumfiduserne på køl i tætsluttende beholder. Holdbarheden er ca. 1 uges tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar