tirsdag den 19. december 2017

Juleflødeboller med kirsebærskum og amarenakirsebær


Flødebollerne her har jeg udviklet til Lokalavisen Assens. Det kræver lige et par specielle ingredienser, men når de er i hus, kan du lave de lækreste flødeboller.
Med flødebolleskallerne fra Odense Marcipan, er det virkelig nemt og hurtigt at frembringe flødeboller i bedste kvalitet, med lækkert fyld og bund af frisk marcipan. Og så er de endda også pæne inden i, med smukt lilla skum ;-)

Hvis du ikke bryder dig om amarenakirsebær, så udelader du dem bare, og hvis flødebollerne er til børn, kan du i stedet lægge et frisk hindbær i toppen, eller en vingummi.

De frysetørrede kirsebær som bruges til skummet, kan findes på nettet.
Flødebolleskallerne samt glukosesirup kan købes i velassorterede supermarkeder, jeg fandt begge dele i SuperBrugsen.

Juleflødeboller med kirsebærskum og amarenakirsebær 12-15 stk.

12-15 flødebolleskaller fra Odense Marcipan

2 æggehvider (evt. pasteuriserede, men jeg bruger altid friske)
1/2 dl. vand
125 g. sukker
55 g. glukosesirup
10 g. frysetørrede kirsebær
korn fra 1 vaniljestang

ca. 1/2 rulle marcipan
12-15 amarenakirsebær
sølv eller gulddrys

Fremgangsmåde:
Start med at dryppe amarenakirsebærrene godt af i en sigte. Siruppen kan gemmes og bruges til is, som topping på grød eller lign.

Flødebolleskum:
Bland sukker, vand, vaniljekorn og glukosesirup i en lille gryde og varm det langsomt op.
Lad det småsimre uden låg på, indtil temperaturen er på 117 grader. Det tager ca. 20 minutter.

Pisk æggehviderne til luftigt skum med en håndmixer. Fortsæt nu i en røremaskine hvis du har sådan en, ellers brug fortsat håndmixeren.
Hæld den varme sukkerlage i æggehviderne i en meget tynd stråle, imens der piskes konstant. Hvis der er dækken/låg på din røremaskine skal det tages af, så marengsen kan køle af under piskningen. 
Pisk videre i 7 minutter.

Rasp de frysetørrede kirsebær gennem en sigte, så de bliver til fint støv. bland det godt ind i skummet. fyld skummet i en sprøjtepose.

Tag flødebolleskallerne ud af pakken. Lad dem være i formene imens du arbejder med dem.
Læg et kirsebær i hver skal, og fyld skallerne op til 1/2 cm. under kanten.

Skær marcipanen i 1/2 cm. tykke skiver. Læg skiverne i skallerne så de lukker af for fyldet.

Opbevar flødebollerne på køl, her kan de holde sig i et par dage. Men de er nok spist inden.
Drys evt. med guldstøv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar