torsdag den 7. december 2017

Flødebollemuffins med kirsebærskum & amarenakirsebær

Da jeg lavede juleflødeboller forleden, til et kommende indlæg til Lokalavisen i Assens, havde jeg en god portion guf tilovers, og jeg var slet ikke i tvivl om, hvad det skulle bruges til. Jeg har nemlig haft flødebollemuffins i tankerne i meget lang tid.

Det endte op i disse julede muffins med kirsebærskum og hakkede amarenakirsebær i dejen, hvilket blev et virkelig skønt match.

16 store flødebollemuffins:
150 g. blødt smør
225 g. sukker
2 æg str. M.
60 g. kakao
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. fint salt
100 g. smeltet 70% chokolade
2 dl. mælk
1,5 tsk. natron
230 g. mel
80 g. hakket 70% chokolade
160 g. amarenakirsebær (kan udelades)

Kirsebærskum:
2 æggehvider (evt. pasteuriserede, men jeg bruger trygt friske hvider)
1/2 dl. vand
125 g. sukker
55 g. glukosesirup
10 g. frysetørrede kirsebær (kan købes på nettet)
korn fra 1 vaniljestang

ca. 300 g. smeltet 70% chokolade til overtræk

16 store muffinsforme

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen.
Sigt mel, natron, kakao og kanel i dejen.
Tilsæt mælk og den smeltede chokolade og rør det let sammen.
Tilsæt salt, hakket chokolade og grofthakkede amarenakirsebær.
Vend forsigtigt dejen samme med en dejskraber og fordel evt. dejen i en sprøjtepose, så er den nem at fylde i muffinsforme.

Fyld formene 2/3 op med dejen. Bag muffins´ene i en 180 grader varm ovn i ca. 25-30 minutter midt i ovnen, eller indtil en kødnål kommer ren op, når den stikkes i midten af kagen.

Lad kagerne afkøle helt på køkkenbordet imens du laver skummet.

Kirsebærskum:
Kog vand, sukker, vaniljekorn og glukosesirup langsomt op i en gryde.
Sukkerlagen er klar til brug når den er 117 grader varm. Det tager omkring 20 minutter og der skal IKKE være låg på gryden.
Pisk hviderne luftige i et par minutter. Tilføj siruppen i en tynd stråle imens der piskes konstant. Pisk herefter videre i 8 minutter. Her er det en fordel, at bruge en røremaskine.
Rasp de frysetørrede kirsebær gennem en sigte, så de bliver til fint pulver. Rør det i skummet.

Sprøjt flødebolleskummet på toppen af kagerne, præcis som hvis du lavede en flødebolle, dog skal skummet ikke stå helt så højt. Lad med fordel skummet stå og tørre lidt i overfladen, på køkkenbordet, inden du pensler det forsigtigt med smeltet chokolade.
Drys evt. med fin pynt.

Sæt kagerne på køl til chokoladen er stivnet og NYD!

Opbevar kagerne på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar