torsdag den 21. december 2017

Blødende chokoladekager uden mel

Vi fik de her blødende chokoladekager forleden, da vores store børn var hos os, for at holde tidlig jul. De er virkelig lækre og en oplagt nytårsdessert!

Jeg har tidligere forsøgt mig med sådanne kager, med mindre heldigt resultat, men disse sidder lige i skabet, de indeholder ikke mel, og det gør forskellen for er godt resultat.

Kagerne er fra bogen "Lykken er Chokolade". Iflg. opskriften, skal kagerne bages i kage-ringe, hvilket jeg ikke har, så de blev bagt i silicone-muffinsforme, hvilket forlænger bagetiden en smule, og som det ses på billedet burde de have haft 1-2 min. længere i ovnen. Tiden har jeg tilrettet i opskriften herunder.

Jeg serverede en hindbærcoulis til, hvilket smager vidunderligt til de mørke intense chokoladekager.
Isen var en flødeis med chokloladestykker fra Hansen´s Is.

Hindbær og chokoladecoulis kan tilberedes 1-2 dage før. Kagerne tilberedes når de skal spises, men det tager ikke lang tid, specielt ikke, hvis du har en chokoladesmelter, som kan stå og arbejde imens der spises hovedret.

Blødende chokoladekager, 6 stk.:
165 g. mørk chokolade (jeg brugte 57,7 % fra Callebaut)
150 g. godt økologisk smør (ikke blandingsprodukt!)
2 spsk. kakao
3 æg
35 g. sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1 nip salt

Hindbærcoulis:
250 g. hindbær
50 g. sukker
1,5 dl. vand

Chokoladejord:
50 g. mørk chokolade
50 g. sukker
50 g. vand

Fremgangsmåde hindbærcoulis:
Kog vand og sukker sammen i en lille gryde, indtil det er reduceret til 1/3 og sirupsagtigt. Tilsæt hindbærrene og kog videre i 5 min. Si coulisen, så kornene sies fra.

Fremgangsmåde chokoladejord:
Smelt chokoladen over vandbad eller i chokoladesmelter. 
Vand og sukker koges op i en lille gryde, til det er 136 grader. Hæld nu chokolade og sukkermasse sammen og pisk til det danner små chokoladekugler. Lad det afkøle og opbevar det i køleskabet til det skal bruges.

Fremgangsmåde chokoladekager:
Smelt chokoladen over vandbad eller i chokoladesmelter, sammen med smørret.
Rør kakao og salt i.
Pisk æg, sukker vaniljekorn godt sammen i en anden skål og vend det i chokoladeblandingen.

Tænd ovnen på 200 grader. Fordel chokoladeblandingen i 6 smurte bage/dessert-ringe som er placeret på bagepapir. Bag dem i ca. 10 min. 
Har du ikke bageringe, kan du bage kagerne i smørsmurte muffinsforme, så skal de bage i ca. 12 min. 
Når kagerne kommer ud af ovnen, skal de hvile i 7-8 min. inden de forsigtigt løftes op af formene.

Anret isen ovenpå chokoladejorden og kagerne ved siden af med et drys flormelis, samt lidt coulis ved siden af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar