søndag den 2. november 2014

Verdens bedste drømmekage


Jeg har i mange år, haft et ret anstrengt forhold til drømmekage. I min barndom var kagen særdeles populær, og blev serveret ved enhver lejlighed. Jeg tror det er over 20 år siden, jeg sidst har bagt en drømmekage.
I weekenden, skulle min søn på sin første spejderlejr, og jeg havde tilbudt at bage en kage til det fælles kagebord. Jeg havde egentlig besluttet mig for, at bage kanelkage men havde glemt at købe kærnemælk, så det endte med drømmekage, som jeg havde ingredienserne til.
Jeg har taget udgangspunkt i en Claus Meyer opskrift, som jeg har ændret lidt på. Kagen blev virkelig lækker, sådan virkelig! Blød og luftig bund, og et tykt lag sprød og blød kokoskaramel på toppen. 
Jeg må indrømme, at jeg igen er fan af den gamle klassiker.

Drømmekage til mindst 15 personer:

6 æg str. m.
400 g. rørsukker
1 nip fint salt
1 spsk. vaniljesukker
375 g. hvedemel
4  1/2 tsk. bagepulver
125 g. smeltet og let afkølet smør
3 dl. letmælk

Topping:
200 g. smør 
300 g. kokosmel
300 g. brun farin
1 dl. letmælk

Pisk æg og sukker lyst og skummende. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og vend det sammen. Tilsæt mælk, salt og det smeltede smør. Vend det sammen med lette tag, til dejen bliver homogen.

Hæld dejen i en bradepande på ca. 35 x 25 cm. foret med bagepapir. Bag kagen på anden nederst ovnribbe i ca. 20 min. ved 190 grader (ikke varmluft)
Imens kagen bager, laver du toppingen.

Hæld alle ingredienserne til topping i en gryde og opvarm det langsomt. Rør det godt sammen til massen er ensartet. Tag gryden fra varmen.

Tag kagen ud af ovnen, sæt ovnen på 220 grader varmluft. Fordel toppingen oven på kagen, og bag den videre i 5-6 min. til den er gylden. 
Server den lun eller afkølet. 
Kagen holder sig frisk to tre dage. opbevaret ved stuetemperatur.

2 kommentarer:

  1. Hej Eva man kan med et godt resultat erstatte kokosmel med havregryn eller 1/2 af hver :) knus Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Helle! Mange tak for tippet, det lyder som et rigtig godt alternativ med havregryn, det vil jeg prøve næste gang, kh. Eva

      Slet