søndag den 2. november 2014

Brændte mandler med et touch af salt



Mandlerne her er et lille eksperiment, som skal bruges til en gang Rocky Road Inspireret af tobleroneversionen med saltmandler, som bare smager helt fantastisk. 
De smager overraskende godt, søde, med et touch af salt, og så er de nemme at lave.


Brændte mandler med et touch af salt:

200 g. mandler
2 dl. sukker
1 dl. vand
fint salt til drys

Mandler, sukker og vand hældes i en dyb pande, som varmes langsomt op. Lad mandlerne småsimre uden låg i ca. 10 minutter, imens du jævnligt rører i dem. 

Når sukkerlagen begynder at bruse op, og sukkeret bliver tørt, skal du røre konstant, så vil sukkeret smelte igen og lægge sig som en blank hinde om mandlerne. 
Når alle mandler er fine blanke, hælder du dem over på et stykke bagepapir på en bageplade og med det samme, breder du dem ud og drysser dem med et tyndt lag fint salt. Lad dem afkøle, og bræk dem fra hinanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar