mandag den 10. november 2014

Anmeldelse af Hotel Saxkjøbing


I sidste uge, gæstede min gode veninde Mette & jeg Hotel Saxkjøbing, ejet af Claus Meyer, beliggende i Sakskøbing på Lolland.

Opholdet var købt på en deal til kr. 998,-. og inkluderede 3 retters middag, overnatning samt morgenbuffet for 2 personer.
Vi have glædet os meget, til at opleve hotellet, og forventningerne var da også store.

Vi ankom 1/2 time inden middagen, så have akkurat tid til at indlogere os, samt skifte tøj til middagen.

Mette havde forinden på hotellets hjemmeside læst, at værelserne var indrettet af Hr. Meyer selv, i moderne stil. Vores værelse var dog trængt og temmelig mørkt.
Badeforhænget som tydeligvis var helt nyt og netop udpakket/ophængt, lå hen ad gulvet og manglede afkortning, pyt det kan man leve med, men alligevel underligt, at der ikke er styr på sådan en detalje.
Sengene var adskilt af et sengebord. Der var lækre dundyner og ditto hovedpuder.Vi ankom til middagen kl. 18.45 som aftalt og troede i første omgang, at vi var gået forkert.
Et stort (og meget højrystet) selskab var placeret ved et langt bord fra ende til anden i restauranten.
Efter et kort stykke tid, kom vores tjener os i møde, og vi fik anvist et bord i et mindre tilstødende lokale til restauranten. Larmen fra selskabet var dog stadig generende, og tjeneren undskyldte da også, at hendes restaurantchef havde valgt at placere selskabet der, og ikke i pejsestuen som ligger i en anden bygning.

Kort tid efter at vi havde sat os til rette ved vores bord, kom tjeneren med en kurv med lækre maltbrød, små lyse brød, friskost fra ged og hjemmerørt smør med saltkrystaller, uhm!
Hurtigt efter kom suppen. En virkelig velsmagende ærtesuppe med flødeskum og cremant. Nøj der var smag i den suppe! (billedet yder den ikke retfærdighed)


Hovedretten viste sig at være kalvebrisler, garanteret ganske fine og veltilberedte, men hverken Mette eller jeg er til denne fede spise. Tilbehøret var sparsomt, et lille strøg selleripuré, 2 halve ringe af kartoffel og friteret grønkål på toppen. Lidt sauce samt urteolie omkransede kødet.
Vi spiste lidt af brislerne - noget mad skulle vi jo have, og alt tilbehøret.Desserten var gammeldags æblekage, med æblemos, flødeskum, lidt crumble og knuste småkager. De småkager kunne jeg godt have undværet! Måske gik kokken tør for crumble?
En lidt for ordinær dessert syntes vi.Efter middagen gik vi en lille aftentur i byen, og blev enige om, at vi ville bestille en ostetallerken med på værelset, når vi kom tilbage til hotellet. Vi var nemlig stadig lidt sultne - eller nærmere lækkersultne.
Vi ankom til hotellet kl. 20.50 og spurgte tjeneren om vi kunne få lidt ost med på værelset.
Det kunne desværre ikke lade sig gøre sagde hun, da køkkenet var lukket og rengjort. Hun henviste os til pizzeriaet på den anden side af gaden. Så desperate var vi dog ikke, og blev i stedet enige om, at kravle under dynerne med lidt læsestof.

Kort tid efter at vi var ankommet til værelset, trak en del af selskabet fra restauranten til en lille stue, som lå placeret op ad gangen hvor vores værelse lå. Her var der lystig snak de næste timer, først omkring midnat blev der ro, og vi kunne endelig lægge os til at sove.

Friske og veludhvilede efter en nat i gode senge, begav vi os til morgenbuffeten. Da vi passerede den lille stue, blev vi mødt af tomme ølglas fra selskabet aftenen før. Underligt at morgenens personale ikke lige havde fået ryddet og rengjort lokalet, klokken var trods alt 9!

Morgenbuffeten blev serveret i den hyggelige pejsestue, som ligger i baggården ved hotellet. Virkelig smagfuldt indretning og rolig stemning.


Udvalget på buffeten var vi ikke særligt imponerede over.
Godt rugbrød og ditto franskbrød, brødet har de styr på hos Meyer! Et stort udvalg af Meyers syltetøj i originale glas, skinke, skæreost, brie og spegepølse. Fra et køleskab i lokalet, kunne man forsyne sig med mælk, små bægre yoghurt fra Naturmælk samt æblemost. Havregryn og cornflakes kunne man også få.
Dagens højdepunkt var pandekagedej og en elektrisk pandekageplade, så man selv kunne lave sine pandekager. Og de smagte virkelig godt! Her manglede dog sirup som tilbehør.

Alt i alt var der hvad man skulle bruge, og vi blev da mætte, men vi havde drømt om hjemmelavet nutella og lidt lækkerier ud over det sædvanlige. Denne morgenmad var af samme standart, som man kunne forvente på de fleste almindelige hoteller.I forhold til prisen på opholdet, må man sige, at man får hvad man betaler for. Men hvis hensigten med disse deals er, at få kunderne til at komme igen, så skal der strammes op på detaljerne, er min konklusion. Oplevelsen har for mig (og for den sags skyld min ledsager) i hvert fald ikke efterladt et ønske om, at tage turen til Hotel Saxkjøbing en anden gang, hele vejen fra Odense.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar