tirsdag den 22. april 2014

Mørbrad i parmasvøb, med nye kartofler, asparges og kapers


Det var egentlig planen at vi skule grille i aftes. Haven var gjort forårsklar, havemøblerne var rengjorte og der var plantet tomater, div. krydderurter samt bærbuske og plænen var nyslået. Perfekte rammer til en hyggelig grillaften på terrassen, men vejret.... det svigtede. Blæst og byger er ikke optimalt for terrassehygge.
I stedet blev det til sommermad i en lidt anden form. Magert og lækkert og lige sådan noget mad som jeg elsker i denne tid.
Er du ikke vild med rygeost, erstatter du bare rygeostcremen med en cremefraichedip, lavet på creme fariche, purløg, lidt dijonsennep, salt og peber.
Inspiration til opskriften har jeg fundet hos min yndlingsmadskribent Lone Kjær.

Mørbrad i parmasvøb, med nye kartofler, asparges og kapers til 4 pers.:
1 stor svinemørbrad, afpudset
4-6 skiver parmaskinke
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
1 kg. små nye kartofler
4 spsk. kapers
1 lille bundt dild
1 lille bakke små søde cherrytomater
salt og peber

Rygeostcreme:
1 dl. rygeost
2 spsk. god mayonnaise
4 spsk. mælk
salt og peber

Fremgangsmåde:
Krydr mørbraden med salt og peber. Svøb den i parmaskinken og brun den på alle sider på en pande. Sæt den i en 200 grader varm ovn i 15-20 min.

Kog kartoflerne i saltet vand i 17 min. Lad dem køle en smule af.

Rør alle ingredienserne sammen til rygeostcremen, smag til med salt og peber.

Skær enderne af aspargesene og rengør forårsløgene. Snit begge dele i mindre stykker og svits dem kort i olivenolie til de tager lidt farve. Krydr med salt og peber.

Skær tomaterne i halve eller kvarte.

Skær mørbraden i skiver. Anret med halve kartofler, asparges, forårsløg, tomater, kapers og dild og læg klatter af rygeostcreme rundt på tallerkenen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar