torsdag den 3. april 2014

Lakselasagne med spinat og fløde



Lasagnen her er en simpel lakselasagne, men spinat, fløde og frisk citron. Den er hurtig at lave og smager skønt.
Du bør ikke genopvarme lasagnen efter nedkøling - i hvert fald ikke hvis du vil være på den sikre side.
Hvis spinaten skulle indeholde jordbakterier, kan disse omdanne kvælstofforbindelsen nitrat til nitrit, i tilfælde af, at madresterne opbevares for varmt eller afkøles for langsomt.

Lakselasagne til 2 voksne og 2 børn:

3 laksesteaks
400 g. frosset helbladet spinat
1 stort løg, finthakket
7 dl. madlavningsfløde 18 % (eller piskefløde)
fuldkornslasagneplader
1 dl. friskrevet parmesan eller pecorino
revet skal og saft fra en vasket økologisk citron
salt og peber

Steg løget i lidt olie på panden.

Knug væden ud af den optøede spinat. Tilsæt spinaten til løget på panden, sammen med fløde, citronsaft og citronskal. Lad det småsimre i 5 min. Smag til med salt og peber.

Skær skindet af laksesteaksene. Skær kødet i skiver af ca. 1/2 cm.

Hæld lidt spinat i bunden af et fad, derpå lasagneplader, mere spinat, laksestykker og gentag til du har to lag med laks og slut af med spinatsauce øverst. Drys med revet ost og bag i ca. 30 min. ved 185 grader.


Server en god salat til lasagnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar