lørdag den 7. december 2013

Cremet blomkålssuppe med butterbeans, baconknas & saltmandler


Lækker fyldig og mættende suppe til de kolde dage. Server godt brød til eller skift bacon´en ud med en skive ristet laks.


Cremet blomkålssuppe med baconknas & saltmandler til 2 voksne og to børn:

1 blomkålshoved
1 liter hønsefond
100 g. hvide butterbeans fra dåse, eller udblød og kog nogle tørre
1 dl. piskefløde
1 dl. minimælk
2 spsk. olivenolie
1/2 tsk. revet muscanød
salt og peber

Tilbehør:
4 skiver stegt bacon
1 lille håndfuld saltmandler, hakkede (kan udelade)
Lidt fintsnittet porre, forårsløg -eller purløg til drys

Godt brød, evt. fra "Il Fonaio" fås på frost i Brugsen

Skyl blomkålen. Skær den i grove stykker. Læg blomkålsstykkerne i en gryde, hæld olivenolie og hønsefond over og lad det koge under låg i 10 min.
Si nu suppen over i en skål, lad blomkålen blive i gryden. Tilsæt bønner til blomkålen, og igen 3 -4 dl. af hønsefonden (alt efter hvor tyk du ønsker suppen) blend suppen med en stavblender (eller i et blenderglas) tilsæt mælk, fløde og muscatnød. Varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.
Anret suppen i suppeskåle og drys med bacon, mandler og grønt.
Server med lunt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar