lørdag den 16. marts 2013

Stjerneskud


Her til aften fik vi et klassisk stjerneskud, med en rugmelspaneret rødspætte, en dampet rødspætte, en lakserose, rejer og ørredrogn - helt traditionelt og dejligt.


Stjerneskud 2 pers.;

4 rødspættefileter
2 skiver god røget laks
150 g. rejer
caviar eller anden rogn
4 grønne asparges
lidt dild
4 cherrytomater
citronbåde
2 skiver godt brød, ristet
2 salatblade
til panering: sammenpisket æg og rugmel

Dressing:
4 spsk. creme fraiche 
2 spsk. ketchup
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
1 tsk. paprika
et lille nip karry
salt og peber

Panér de to rødspættefileter i æg og rugmel. Steg dem i smør eller olie på en pande.

Damp aspargesene i lidt vand i en pande i to min. Tag dem straks op.

Damp de andre to rødspættefileter i lidt vand med salt i en pande under låg, i ca. to min.

Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Rist brødskiverne og smør dem evt. med lidt smør. Læg et salatblad på brødet, den dampede fisk, den stegte, lidt dressing, lakserosen (1 stykke røget laks, som du folder og ruller) rejer og caviar.
Pynt med dild, tomater, citronbåd og asparges.

Velbekomme !

Og her et børnestjerneskud....


Ingen kommentarer:

Send en kommentar