Endnu en pizza til samlingen, denne gang har jeg snydt og købt en færdig tomatsauce, det må man godt engang i mellem. Jeg har nemlig fundet en rigtig god sauce, omend den er dyr i forhold til selv at lave en tomatsauce.
2 pizzaer:
dej:
3 dl. lunkent vand (bland 1 dl. kogt med 2 dl. koldt)
25 g. gær
100 g. fuldkornsmel
ca. 300 g. hvedemel eller pizzamel
1 tsk. salt
tomatsauce:
pizzasauce fra Santa Maria
1 glas grillede artiskokker i olie, drænet.
2 pakker parmaskinke
2 kugler mozzarella, i skiver
pinjekerner til drys
1 bøtte af Løgismoses Pesto Verde (Findes på køl i Netto) eller endnu bedre
min hjemmelavede Pesto
Pizzadej: rør gær og salt ud i det lunkne vand. Tilsæt det grove mel, dernæst hvedemelet, indtil dejen er sammenhængende. Ælt den godt i en røremaskine eller med hænderne. Del dejen i to og rul hvert stykke ud på en bageplade på bagepapir.
Fordel tomatsaucen ud over dejen. Læg osten på, så parmaskinke, artiskokker i mindre stykker og pinjekerner. Drys med salt. Lad pizzaerne hæve på køkkenbordet i 30 min.
Hvis du bager på pizzasten, så opvarm sten og ovn til 250 grader varmluft. Bag en pizza ad gangen i ca. 10-12 min.
Bager du uden sten, kan du med fordel varme bagepladen i ovnen inden du trækker pizzaen på bagepapir over på den.
Når pizzaerne er færdigbagt, hælder på pesto på, samt evt. oregano.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar