tirsdag den 26. marts 2013

Srilankansk kylling


Denne kyllingeret er absolut en af favoritterne her i huset.
Vi fik den serveret hos min barndomsveninde Anette for flere år tilbage, og den er blevet lavet adskillige gange siden.
Retten stammer fra en bog som Connex busselskab i Aalborg har udgivet, hvor hver af deres over 20 ansatte nationaliteter har givet et bud på deres yndlingsret fra hjemlandet.
Denne ret er et bidrag fra Rooban fra Sri Lanka.

Srilankansk kylling til 2 voksne og 2 børn:

1 fersk kylling, parteret i 6 stykker
2 store løg, hakkede
4 fed hvidløg, revet
2 tsk. friskrevet ingefær
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
1 tsk. gurkemeje
1 rød chili skåret i skiver (med kerner hvis retten skal være medium spicy)
3 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 kanelstang
1 dåse kokosmælk (ikke light)
salt

Gulerodssalat:
4 store gulerødder, revet
1 lille rødløg, hakket
1/2 æble i små tern
1/2 grøn peberfrugt i små tern
1 håndfuld persille, finthakket
1 tsk. friskrevet ingefær
3/4 dl. skyr eller andet surmælksprodukt
salt

Tilbehør:
Fuldkorns basmatiris

Brun kyllingestykkerne i lidt olie i en gryde, tag dem op.

Brun løg, ingefær, hvidløg og krydderier - men ikke ved for høj varme!

Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og tilsæt tomatpuré og kokosmælk. Læg låg på, og lad kyllingen simre for svag varme under låg i ca. 45 minutter.

Kog imens risene

Gulerodssalat:
Bland alle delene og smag til med lidt salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar