Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
søndag den 11. november 2012
Hvidløgsbrød i bradepande
Endnu et eksperiment - hvidløgsbrød til aftenens lasagne. Utrolig nemt, skal ikke æltes, bare røres sammen og hæve et par timer på køkkenbordet.
1 ovnbradepande:
7 dl. lunkent vand
25 g. gær
Pizzamel (eller hvedemel)
2 tsk. groft salt
Hvidløgsolie:
1 dl. olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk. oregano
1 tsk. basilikum
Flagesalt til drys
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og derpå mel. Jeg har ikke angivet en mængde for melet, men dejen skal være temmelig lind og våd, så prøv dig frem.
Hæld dejen i en stor ovnbradepande foret med 2 stykker bagepapir og lad den hæve på køkkenbordet i et par timer.
Lav imens olien. blend olie, hvidløg og krydderier til hvidløgene næsten ikke kan ses.
Prik en masse huller i dejen og hæld olien jævnt ud over det hele. Drys med flagesalt, og bag brødet ved 225 g. varmluft, indtil det er gyldent og sprødt, glemte desværre at tage tid på mit brød.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det lækreste og nemmeste brød. Tak!
SvarSlet