Dette er en af mine yndlingsretter, som jeg altid glæder mig til at spise i efteråret.
Der er ikke mange arbejdsgange i retten og den er velegnet som gæsteret, da alt kan forberedes om morgenen og lægges i gryden over middag, så det kan stå og passe sig selv indtil det er spisetid.
Osso Buco til 4 pers.:
1,3 til 1,5 kg. Osso Buco ben (okse- eller kalveskank)
1 lille stykke knoldselleri, skåret i tern
4 store gulerødder i skrå skiver
1 stor, eller 2 små persillerødder i mindre stykker
1 stort løg, hakket
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g.)
2 laurbærblade
3 dl. rød- eller hvidvin
5 dl. kalve- eller oksefond
mel til panering
Klip et par snit rundt i kanten af kødstykkerne. Vend dem i mel.
Steg dem gyldne i en gryde. Sæt dem til side og brun grøntsagerne.
Tilsæt tomatpuré og rør rundt, tilsæt kødet, laurbærblade, vin og fond.
Læg låg på og lad det simre for svag varme i 2-3 timer, til kødet er smør-mørt.
Gremolata:
1 bundt hakket persille
revet skal fra 2 økologiske citroner
1 fed hvidløg, finthakket
det hele blandes
Serveres med kartoffelmos, rodfrugtmos, ris eller sprøde ovnkartofler. Drys med gremolata ved serveringen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar