mandag den 2. december 2013

Langtidsstegt and med appelsin


Her er en dejlig og nem opskrift på en lidt alternativ juleand, som er virkelig lækker, med en dejlig smag af appelsin. Langtidsstegningen gør den mør, uden at den bliver tør.
Jeg blandede timian i appelsinerne men det kunne faktisk ikke smages, så jeg undlader at skrive det i ingredienslisten.
Saucen bliver dejlig sur/sød pga. appelsinsaften, og ret anderledes and almindelig andesovs.
Pas på, når du salter anden udenpå, at du ikke får drysset for meget salt ned i bradepanden, så risikerer du at få en meget salt sovs.
Det tager i alt 4 timer at stege anden. Du kan sagtens stege den dagen før du skal bruge den, hvis det er mest belejligt.

Langtidsstegt and med appelsin:

1 and på 3000-3500 g.
2 økologiske appelsiner i mindre stykker, husk at vaske dem godt.
5 dl. god andefond (kan købes hos slagteren, eller evt. som koncentreret flydende fond fra "Touch of taste" som du blander med vand)
2,5 dl. appelsinsaft (evt. presset af ca. 3  øko. appelsiner)
majsstivelse
sukker - salt og peber
sovsekulør

Fjern posen med indmad fra anden. Gem den i køleskabet. (du skal kun bruge halsen, så hvis du har lyst, kan du stege lever og kråse i lidt smør og spise det)
Trim anden for flommefedt. Skyl den indvendig og dup den tør med køkkenrulle ind- og udvendig.
Klip de yderste vingespidser af anden. Læg dem ved indmaden (halsen).
Salt anden indvendig. Fyld den med appelsinstykkerne og luk den til med kødnåle.

Læg anden med brystsiden nedad i en lille bradepande. Sæt den i en kold ovn - skru temperaturen op på 150 grader. Efter 5 kvarter tager du anden ud og hælder fedtet fra bradepanden og kasserer det.

Læg vingespidserne samt andens hals i en lille bradepande, som netop kan rumme anden, ca. 20 x 30 cm.
Hæld alt appelsinsaft og det halve af andefonden ved (2,5 dl.) Placer anden ovenover på en rist, nu med brystsiden opad. Salt anden på brystsiden, pas med at drysse for meget salt ned i bradepanden, så risikerer du at saucen bliver alt for salt

Sæt anden tilbage i ovnen (temperaturen skal stadig være 150 grader) og giv den yderligere 2 timer og tre kvarter.



Tag anden ud. Si skyen over i et højt glas/skål, så er det nemt at fjerne fedtet fra toppen.

(Her kan fedtet tydeligt ses i toppen, og er nemt at fjerne med en sovseske)

Partér anden og læg den i en bradepande på bagepapir (så er bradepanden lettere at gøre ren bagefter)
Sæt den tilbage i en 250 grader varm ovn og giv den ca. 5-10 min. indtil skindet er sprødt.

Lav sovsen imens. Hæld den siede og af-fedtede fond fra bradepanden i en lille gryde. Tilsæt resten af andefonden (2,5 dl.) Kog langsomt op. Tilsæt lidt sovsekulør og smag til med sukker, salt og peber.
Jævn saucen med maizena rørt op i vand.

Server anden med sukkerbrunede kartofler sovs og rødkalssalat med appelsin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar