søndag den 29. december 2024

Vol au Vent’s med koldrøget laks, rejer & asparges

 



Disse lækre vol au vents er perfekte som forret nytårsaften eller som en frokostret. 

Beregn 1 pr. pers. som forret og 2 som frokostret. 

Alt kan tilberedes i forvejen. Bag Vol au Vents om morgenen og opbevar i en kagedåse. Fyldet kan laves dagen før, vent blot med at tilføje rejer & laks til det skal spises.

Indlægget indeholder reklame links. 

Vol au Vents med koldrøget laks, rejer & asparges, forret til 4 pers.:

1 rulle butterdej

1 æg

Sauce:

15 g. smør

2 store spsk. mel

1,5 dl. aspargesvand (fra dåsen med asparges)

1 dl. hvidvin

1/2 dl. piskefløde 

175 g. asparges i snitter (lidt mindre end en dåse asparges)

130 g. pillede rejer evt disse Rejer 🦐 (optøede hvis frosne)

200 g. koldrøget laks denne Laks🐟 er min favorit 

3 spsk. finthakket frisk dild

Salt & peber

Pynt: purløg og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Butterdejen rulles ud på køkkenbordet. Der udstikkes 4 cirkler af 11 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir. 

Udstik nu 8 cirkler på 1/2 cm. bredde og med 11 cm. I yderste diameter. Læg 2 cirkler ovenpå hver bund, se foto:

Pensl. grundigt med sammenpisket æg. 

De 4 Vol au Vent’s bages ved 210 grader varmluft i ca. 10 min. eller indtil de er pænt gyldne og hævet op. 

Afkøl og pres bunden ned. 

Sauce: smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt melet og pisk godt, til alle klumper er væk og det er blevet en anelse brunt og dufter nøddeagtigt. Tilsæt aspargesvand og hvidvin. Pisk konstant til saucen tykner. Tilsæt fløde, dild og aspargessnitter. Smag til med salt og peber. Sæt til side et øjeblik, imens du skærer laks. 

80 g. af den koldhævede laks skæres i tern af 1x1 cm. 

Skær 4 pæne skiver af de resterende 120 g. laks. (Gem til topping) 

Lakseternene og de optøede rejer røres i saucen og varmes igennem i 1 minut. 

Anret med det samme i Vol au Vent skallerne og top med en skive laks, purløg og sort peber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar