lørdag den 14. december 2024

Laksecarpaccio med wasabicreme

En lækker forret til gæster, som kan forberedes i god tid. 
Kan du ikke finde rød pomelo, erstatter du bare med appelsinfileter, eller blodgrape. 

Du kan også vælge at portionsanrette, hvis du føler for det. 

Laksecarpaccio, forret til 4 Pers.:

300 g. koldrøget laks denne Laks🐟 er min favorit (reklame)
1 bolsjebede
1 lille rødbede 
2 radiser 
4 spsk. æbleeddike + 1 spsk. sukker
Ærteskud
1 håndfuld rød pomelo i fileter

Wasabicreme: 
1 dl. creme fraiche 38%
1 spsk. wasabipaste 

Fremgangsmåde:
Bolsjebeden skæres i ultra tynde skiver og lægges på en tallerken. Rødbeden ligeledes og lægges på en anden tallerken. 
Æbleeddike og sukker røres sammen og fordeles på de to tallerkener med rødbede og bolsjebede. Lad det stå på køkkenbordet og trække i mindst 1/2 time. Kan også laves flere timer før, skal så på køl til det skal bruges. 
Radiserne skæres i tynde skiver, men skal ikke marineres. 

Wasabicreme røres sammen. 

Laksen skæres i skiver og lægges på et fad. 
Top med beder, radiser små ‘dutter’ af wasabicreme og pynt med pomelo og ærteskud. 
Kværn peber udover. 
Server med ristede brødskiver, evt. briochebrød. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar