tirsdag den 10. december 2024

Laksetoasts med flødestuvet spinat & porcherede æg

 



Jeg elsker disse toasts som både gør lykke som en frokost, morgenmad eller som forret til en gæstemiddag. 

Den gode laks er fra Nordfra.com (reklame) det er den bedste laks jeg har smagt og den er bæredygtig og opdrættet uden antibiotika & hormoner. 

Laksetoasts forret til 4 eller frokost/morgenmad til 2:

200 g. frisk spinat

2 dl. piskefløde

Salt, peber, muskatnød

4 stykker toastbrød, gerne brioche

4 tykke skiver koldrøget laks

4 æg

Pynt: dild & caviar, samt sort peber

Fremgangsmåde:

Spinaten skylles grundigt og slynges fri for vand. 

Hæld 2 dl. piskefløde og spinaten i en stor pande med høje kanter. Kog til spinaten falder sammen. Tilsæt 1/2 tsk. salt og skru ned for varmen. Lad spinaten simre til fløden ligger tykt omkring den. Smag til med salt, peber & muskatnød. 

Imens spinaten tilberedes, porcheres æggene; slå æggene ud et ad gangen i en lille kop. Bring vand, lidt eddike og salt i kog i en lille gryde og pisk rundt i vandet, så der dannes en lille ‘tornado’. Hæld ægget i og lad det koge i 3 minutter. Fisk det op og læg det på køkkenrulle. Fortsæt med de andre æg.

Toastbrødet stikkes ud i en cirkel eller firkant, så du får lidt mindre stykker. Rist dem sprøde. 

Laksen skæres i skiver på 1/2 cm. 

Anretning: toastbrødet topppes med flødestuvet spinat, porcheret æg, caviar og dildkvist. Drys med groft peber. 

Server med det samme. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar