tirsdag den 14. maj 2024

Tom Yum fiskeboller

 

Indlægget indeholder reklamelinks!
Lækker lidt spicy ret med de gode fiskeboller fra  Nordfra.com fiskebollerne er virkelig lækre! Jeg kendte indtil for nylig kun til fiskeboller på dåse, men jeg skal love for, at de ikke tåler sammenligning med disse. 
De smager som en god hjemmerørt fiskefars. 

Tom Yum er en krydderpasta med bl.a. citrongræs, hvidløg, galangarod osv. det smager rigtig godt og dejligt af citrongræs. 

Tom Yum fiskeboller til 4 pers.:

20 fiskeboller Kan købes her!

1 stilk citrongræs

1 stor rød chili, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket 

Olivenolie + smør

2 store gulerødder, i skiver

1 stort løg, i både 

3 dl. hønsebouillon 

1 dåse fuldfed kokosmælk (den i brik fra Ãnglamark er bedst)

2 spsk. farin

Tilbehør:

Jasminris, chili, forårsløg og hakkede peanuts 

Fremgangsmåde:

Fiskebollerne tøs op. 

Fjern de yderste to lag på citrongræsset. Hak stænglen fint. 

Steg citrongræs, hvidløg og chili i en blanding af smør & olivenolie. 

Tilsæt Tom Yum paste og steg det med i et minut. Tilsæt løg og gulerødder og steg i et par minutter igen. Tilsæt nu hønsebouillon og lad det reducere til det halve. 

Hæld kokosmælk og farin på og lad det blive gennemvarmt til det tykner lidt. 

Læg fiskebollerne i saucen og rør rundt til de er blevet varme. Saucen må ikke koge og det tager kun 2-3 min. ellers kan fiskebollerne suge væske og hæve op.

Server med jasminris og et drys peanuts, chili og forårsløg på toppen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar