onsdag den 22. maj 2024

Green Goddess Salat

 

Den meget hypede Green Goddess salat har også fundet vej til mit køkken. 

Her i min version med ærter, æble & parmesanost. 

Den smager dejlig friskt går godt i spænd med fisk eller kylling. 

Green Goddess salat til 4 pers.;

300 g. øko. spidskål 

175 g. øko. agurk 

70 g. forårsløg

150 g. ærter (friskbælgede eller fra frost)

1 grønt øko. æble

1 bundt purløg

Dressing:

50 g. frisk basilikum

50 g. frisk spinat

1/2 dl. olivenolie

2 spsk. riseddike rørt med 1 spsk. sukker

40 g. cashewnødder

40 g. parmesanost

2 fed hvidløg

Saft fra en øko. citron

Himmalayasalt & friskkværnet peber til tilsmagning.

Fremgangsmåde:

Alle grøntsagerne skylles godt. 

Spidskålen snittes ultratyndt. Forårsløgene snittes i skrå tynde skiver. Æblet skæres i små tern. Agurken deles i 4 dele på langs og kernerne skæres fra. Snit agurken i små tern. 

Purløget snittes meget fint og gemmes til drys. 

Bland spidskål, forårsløg, æble, agurk & ærter i en rummelig skål. 

Alle ingredienser til dressingen blendes til en fin pesto. Smag til med salt & peber. Pestoen blandes i salaten lige før den skal spises. Drys med set fintsnittede purløg.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar