onsdag den 22. maj 2024

Spaghetti med hvidløgsstegte tigerrejer

 



I aftes skulle aftensmaden være nem og hurtig, da vi kom sent hjem efter kolonihavebesøg & en sen svømmetur i Lillebælt, som i øvrigt kan anbefales. Vandet er så friskt og dejligt! 
Et hurtigt smut i Netto efter tigerrejer & spaghetti og så tog det vitterligt kun 15 min. at frembringe denne lækre pastaret. 

Spaghetti med hvidløgsstegte tigerrejer til 4 pers.;

440 g. god tynd durumspaghetti (Rema1000 har en god øko.) 24 rå wannamei rejer (tigerrejer) 
4 fed hvidløg
20 g. godt øko. smør (ikke blandingsprodukt, ægte smør) 
4 spsk. olivenolie
2 spsk. friskhakket persille
Friskkværnet sort peber
Salt

Til at montere med til sidst:
20 g. smør
Kogevand fra pastaen 

Drys:
4 spsk. friskhakket persille, sort peber

Fremgangsmåde:
Posen med rejer åbnes i toppen og foldes lidt ned. Der hældes koldt vand i. Lad den stå sådan i vasken, så rejerne kan tø op, imens du hakker hvidløg. 

Hvidløgsfeddene hakkes fint, persillen vaskes og hakkes fint. 

Spaghettien sættes til at koge i rigeligt, godt saltet vand. Den skal koges med bid, altså med en lidt hård kerne. Husk at gemme kogevandet. 
Imens at spaghettien koger steges hvidløg og persille i smør og olie. KUN ved lav varme, husk det, hvis hvidløget branker bliver det meget bittert. 

Rejerne befries for skal & halevifte. Læg alle rejerne på panden med hvidløg og persille og steg dem i et minut på hver side (stadig ved lav varme!) tag straks rejerne op med en pincet eller lign. 
I hvidløgsolien på panden flyttes spaghettien direkte fra gryden, med en tang,  når den er al’ dente. Tilsæt nu 20 g. smør samt 2 dl. pastavand. Rør rundt til det bliver cremet. Tilsæt mere pastavand, hvis der er behov. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

Anret med det samme og top med 6 rejer pr. pers. samt drys af persille og friskkværnet peber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar