Et hurtigt smut i Netto efter tigerrejer & spaghetti og så tog det vitterligt kun 15 min. at frembringe denne lækre pastaret.
Spaghetti med hvidløgsstegte tigerrejer til 4 pers.;
440 g. god tynd durumspaghetti (Rema1000 har en god øko.) 24 rå wannamei rejer (tigerrejer)
4 fed hvidløg
20 g. godt øko. smør (ikke blandingsprodukt, ægte smør)
4 spsk. olivenolie
2 spsk. friskhakket persille
Friskkværnet sort peber
Salt
Til at montere med til sidst:
20 g. smør
Kogevand fra pastaen
Drys:
4 spsk. friskhakket persille, sort peber
Fremgangsmåde:
Posen med rejer åbnes i toppen og foldes lidt ned. Der hældes koldt vand i. Lad den stå sådan i vasken, så rejerne kan tø op, imens du hakker hvidløg.
Hvidløgsfeddene hakkes fint, persillen vaskes og hakkes fint.
Spaghettien sættes til at koge i rigeligt, godt saltet vand. Den skal koges med bid, altså med en lidt hård kerne. Husk at gemme kogevandet.
Imens at spaghettien koger steges hvidløg og persille i smør og olie. KUN ved lav varme, husk det, hvis hvidløget branker bliver det meget bittert.
Rejerne befries for skal & halevifte. Læg alle rejerne på panden med hvidløg og persille og steg dem i et minut på hver side (stadig ved lav varme!) tag straks rejerne op med en pincet eller lign.
I hvidløgsolien på panden flyttes spaghettien direkte fra gryden, med en tang, når den er al’ dente. Tilsæt nu 20 g. smør samt 2 dl. pastavand. Rør rundt til det bliver cremet. Tilsæt mere pastavand, hvis der er behov. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret med det samme og top med 6 rejer pr. pers. samt drys af persille og friskkværnet peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar