lørdag den 16. september 2023

Espresso Brownie med ganache & fed cremefraiche

 


Vi havde vores gode venner, Charlotte & Jakob til middag i aftes. Menüen var vegetarisk, så det passede godt, med en lidt tung kage til dessert, ovenpå et let vegetarisk måltid. 

Jeg har her i skrivende stund, kl. 7 om morgenen, guffet et stykke i mig. Jeg elsker bare chokoladekage til morgenmad. Det er på dette tidspunkt, at smagsoplevelsen er allerbedst, synes jeg. Godt at der nu ikke er mere kage tilbage😉


Espresso Brownie ca. 12 stykker:

200 g. smør

120 g. mørk chokolade 

6 spsk. stærk færdigbrygget kaffe

340 g. sukker

4 æg

90 g. kakaopulver (bagekakao)

1 spsk. vaniljesukker

1 nip fint salt

165 g. hvedemel

Ganache:

75 g. smør

3 spsk. stærk færdigbrygget kaffe

2 spsk. baileys 

175 g. flormelis

35 g. kakaopulver (bagekakao)  

Fremgangsmåde:

Smørret smeltes i en lille gryde. Gryden tages fra varmen. Chokoladen hakkes og røres i det lune smør, til det er helt smeltet. Kaffen tilsættes også. 

I en skål røres æggene med sukker, vaniljesukker, salt og kakao. Du skal bare røre forsigtigt rundt med en ske, ikke piske det luftigt.  

Hæld chokoladeblandingen i æggeblandingen og sigt melet deri. Vend det forsigtigt sammen (igen, ikke piske) 

Hæld dejen i en form på ca. 20x30 cm. beklædt med bagepapir og bag brownien midt i en 175 g. varm ovn (alm. ovnvarme) i ca. 25 min. Hold øje med kagen, ovne varmer forskelligt, den skal være til den bløde side, men må selvfølgelig ikke blævre i midten, når du tager den ud af ovnen. 

Imens kagen bager, laver du ganache; smelt smørret i en lille gryde. Tag den fra varmen og tilsæt de øvrige ingredienser. Afkøl ganachen. 

Når kagen er afkølet, smøres ganachen på. 

Ved servering anrettes kagen i portionsstykker, toppet med 38% creme fraiche, tilsmagt med vaniljesukker. Sigt lidt kakao på til sidst. 

Kagen opbevares i tætsluttende beholder på køl, men skal tages ud i god tid og serveres ved stuetemperatur (bortset fra cremefraichen) 






1 kommentar: