Vi havde vores gode venner, Charlotte & Jakob til middag i aftes. Menüen var vegetarisk, så det passede godt, med en lidt tung kage til dessert, ovenpå et let vegetarisk måltid.
Jeg har her i skrivende stund, kl. 7 om morgenen, guffet et stykke i mig. Jeg elsker bare chokoladekage til morgenmad. Det er på dette tidspunkt, at smagsoplevelsen er allerbedst, synes jeg. Godt at der nu ikke er mere kage tilbage😉
Espresso Brownie ca. 12 stykker:
200 g. smør
120 g. mørk chokolade
6 spsk. stærk færdigbrygget kaffe
340 g. sukker
4 æg
90 g. kakaopulver (bagekakao)
1 spsk. vaniljesukker
1 nip fint salt
165 g. hvedemel
Ganache:
75 g. smør
3 spsk. stærk færdigbrygget kaffe
2 spsk. baileys
175 g. flormelis
35 g. kakaopulver (bagekakao)
Fremgangsmåde:
Smørret smeltes i en lille gryde. Gryden tages fra varmen. Chokoladen hakkes og røres i det lune smør, til det er helt smeltet. Kaffen tilsættes også.
I en skål røres æggene med sukker, vaniljesukker, salt og kakao. Du skal bare røre forsigtigt rundt med en ske, ikke piske det luftigt.
Hæld chokoladeblandingen i æggeblandingen og sigt melet deri. Vend det forsigtigt sammen (igen, ikke piske)
Hæld dejen i en form på ca. 20x30 cm. beklædt med bagepapir og bag brownien midt i en 175 g. varm ovn (alm. ovnvarme) i ca. 25 min. Hold øje med kagen, ovne varmer forskelligt, den skal være til den bløde side, men må selvfølgelig ikke blævre i midten, når du tager den ud af ovnen.
Imens kagen bager, laver du ganache; smelt smørret i en lille gryde. Tag den fra varmen og tilsæt de øvrige ingredienser. Afkøl ganachen.
Når kagen er afkølet, smøres ganachen på.
Ved servering anrettes kagen i portionsstykker, toppet med 38% creme fraiche, tilsmagt med vaniljesukker. Sigt lidt kakao på til sidst.
Kagen opbevares i tætsluttende beholder på køl, men skal tages ud i god tid og serveres ved stuetemperatur (bortset fra cremefraichen)
Thanks for your commitment to making this blog so informative
SvarSlet