fredag den 1. september 2023

Romescosauce

 

Jeg er stor fan af rugbrødsmadder og tænker altid i ‘grønne’ stykker smørrebrød. 

I sommer, på Ærø, fik jeg på Ærø Bryggeri, et stykke smørrebrød med tomat og romesco. Det smagte himmelsk, så det fik jeg lyst til at smage igen. 

Jeg tilføjede en bund af rygeost og det ophøjede egentlig bare smagsoplevelsen. 


Romesco kan bruges til meget andet; i sandwiches, som tilbehør til stegte kartofler, som dip til grillede grøntsager, eller til kød osv. 

Jeg har lavet min romesco sauce grov og `fast`, sådan kan jeg bedst lide den. Vil du have den mere flydende, tilsætter du bare ekstra olivenolie.

Romescosauce:

2 store røde øko. peberfrugter

50 g. mandler

1 lille fed hvidløg

2 spsk. koncentreret tomatpuré

1-2 spsk. æbleeddike (eller hvidvins eddike) 

2 spsk. olivenolie

1 tsk. røget paprika

1/2 tsk. sukker

1 nip cayennepeber 

salt

Fremgangsmåde:

Peberfrugterne vaskes godt og halveres og kerner og lameller fjernes.

Læg peberfrugterne på bagepapir på en bageplade og sæt dem i ovnen og grill dem, indtil skindet bliver sort. 

Læg peberfrugterne i en lufttæt beholder og lad dem køle helt af. Dette gøres, for at skindet lettere kan løsnes. 

Skindet pilles af peberfrugterne og fileterne lægges i en minihakker, sammen med mandler & hvidløg. Blend til en grov masse. Du skal endelig ikke blende det for meget, det skal have crunch. 

Tilsæt paprika, olivenolie, sukker, eddike og cayennepeber. Smag til med lidt salt.

Opbevar romescosaucen på køl, hvor den kan holde sig i op til en uges tid. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar