Jeg havde nærmest helt glemt denne ret, som min mormor serverede for mig tilbage i 80´erne.
Retter fra en glemt tid, bringer minder. Den lidt sur/søde og en anelse stærke sauce smager præcis som jeg husker den. Rigtig comfortfood.
Kylling i peberrod til 4 pers.:
1fersk stor kylling
kogeurter:
løg, selleri, gulerod, persillestilke, laurbærblad, 10 sorte peberkorn, 1 spsk. groft salt
Sauce:
20 g. godt øko. smør (ikke blandingsprodukt)
4 spsk. mel
siet suppe
Til tilsmagning:
friskkværnet peberrod
eddike
sukker
salt & peber
Tilbehør: kartofler, gulerødder og hakket persille.
Fremgangsmåde:
Kyllingen trimmes for flommefedt og gumpe, skylles og lægges i en rummelig gryde.
Der hældes vand på, så det akkurat dækker og kogeurter og salt tilsættes.
Kog op - skum af, læg låg på og skru ned, så kyllingen simrer ved svag varme. Lad den simre i en time.
Tag kyllingen op og parter den i 4 dele, lår samt brystkød. Tag kødet af brystet.
Si suppen. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt den siede suppe gradvist imens du pisker konstant. Mængden af suppe, er på slump, indtil saucen har en passende konsistens. Smag nu til med peberrod (meget) eddike, sukker, salt & peber.
Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og lad dem blive gennemvarme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar