Der er intet i vejen med en gang dåsemakrel, men gider du lave en god intens tomatsauce og smide en nyrøget makrel i, så får du altså smag for alle pengene!
Makrel i tomat til 3-4 rundtenom rugbrød:
1 mellemstor røget makrel
400 g. tomatpassata
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
1 tsk. sukker
Salt & peber
Topping: god mayonnaise, løgringe af skalotteløg, kapers, lidt kørvel.
Fremgangsmåde:
Olivenolie varmes op i en lille gryde. Steg løg og hvidløg ved middel varme, i mindst 10 min. eller til det får lidt brune kanter.
Hæld balsamico på løgene sammen med sukker og lad det reducere før du tilsætter tomatpassata. Læg låg på gryden og lad det simre i 1/2 times tid.
Blend saucen glat med en stavblender. Lad saucen koge tyk, uden låg. Smag til med salt, peber og evt. mere sukker Afkøl til minimum stuetemperatur.
Pluk makrellen i store bidder. Vær opmærksom på, at få alle ben fjernet. Vend forsigtigt makrelkødet i tomatsaucen.
Anret på et fad og pynt med mayonnaise, løgringe, kapers, kørvel og friskkværnet sort peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar