lørdag den 22. juli 2023

Fatteh


Siden jeg smagte den arabiske ret Fatteh første gang (og 2. gang) har jeg tænkt på den. Nu fik jeg omsider aflagt bazaren Mango, på Middelfartvej et besøg, og fik købt ind til at lave det.  

Åh det smager ligeså skønt som jeg husker det, da jeg smagte det i Thrigehallernes madmarked, som desværre er lukket for 3 måneder siden, øv. 

I Libanon & Syrien  er det faktisk en morgenmadsret, men det synes jeg er lige heftigt nok, med hvidløg, spidskommen & tahin i store mængder. Vi har fået det til aften med fladbrød og det var perfekt og mættede overraskende meget. 

Retten skal serveres straks når den er lavet, så det friterede brød stadig er sprødt. Du kan også vælge, at tørre brødet i ovnen, i steder for at fritere det, men jeg vil anbefale fritering, da det både giver smag og sprødhed, som ikke kan opnås i ovnen. 

Retten egner sig også godt som en snack-ret til et glas vin. Så er der nok til 6-8 pers.

Fatteh til 4 pers.: 

2 arabiske fladbrød (fra etniske købmænd)

Rapsolie eller friteringsolie

350 kogte kikærter (fås i brik fra Änglamark)

400 g. græsk yoghurt 10%

30 g. tahin 

1 tsk. sirup

1 tsk. spidskommen 

2 fed hvidløg, knust

Saft fra 1 citron

Salt

25 g. smør (godt øko smør, ikke blandingsprodukt)

40 g. mandelsplitter 

1 dusk bredbladet persille

1 håndfuld granatæblekerner 

2 spsk. sumak (kan udelades) 

Tilbehør: 4 fladbrød 

Fremgangsmåde:

Klip brødet i tern på ca. 2x2 cm. 

Varm olien op i en gryde. Friter brødet til det er let gyldent. Pas på, det går stærkt. Tag brødet op med en hulske og læg det over på køkkenrulle. Fortsæt til alt brødet er friteret. 

Yoghurten røres med tahin, spidskommen, presset hvidløg, sirup, citronsaft og salt. 

Granatæblekernerne bankes ud af granatæblet. 

Kikærterne drænes for vand og hældes i en lulle gryde. Tilsæt vand så det netop dækker og varm dem op, til de er gennemvarmet. 

Det friterede brød anrettes på et fad. Kikærterne hældes i en sigte, og derefter fordeles de over det sprøde brød. 

Yoghurtcremen fordeles ovenpå kikærter og brød. 

Smørret smeltes på en pande og mandelsplitterne ristes gyldne. Blandingen hældes straks over retten, gerne så smørret syder på toppen af yoghurten. 

Drys med granatæblekerner, sumak og persille. 

Nyd med de samme. Du samler retten op med fladbrød.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar