Jeg har brugt karamelfudge til disse, du ved de store uindpakkede karameller man kan finde i supermarkedets ‘bland selv slik’
Jeg fik 17 stk. ud af denne portion. De er lidt større end dem man køber.
Hvis du ikke har en halvkugle-silikoneform som jeg har brugt her, kan du bruge en brugt form fra originale Toffifee.
Hjemmelavede Toffifee:
200 g. karamelfudge
17 hasselnøddekerner
80 g. blød nougat
35 g. mørk chokolade (jeg brugte callebaut 56%)
Fremgangsmåde:
Karamellerne smeltes i intervaller af 10 sekunder i microovn, til de er bløde og modellerbare. De skal endelig ikke flyde helt ud. Har du ikke en microovn kan de smeltes ved svag varme i en lille gryde.
Pres karamellen ud i formene, så de danner små skåle.
Læg en ristet hasselnød i hver ‘skål’
Smelt nougat’en forsigtigt i microovn eller gryde.
Fordel den over hasselnødderne.
Sæt formen på køl en halv times tid.Til sidst smeltes den mørke chokolade (igen i microovn eller gryde)
Chokoladen lægges som en lille rund ‘dut’ øverst.
Formen sættes igen på køl i en times tid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar