fredag den 2. december 2022

Hjemmelavede Toffifee

 



Det er supernemt og hurtigt at lave Toffifee og de smager præcis som originalen, eller måske i virkeligheden bedre. 

Jeg har brugt karamelfudge til disse, du ved de store uindpakkede karameller man kan finde i supermarkedets ‘bland selv slik’ 

Jeg fik 17 stk. ud af denne portion. De er lidt større end dem man køber. 

Hvis du ikke har en halvkugle-silikoneform som jeg har brugt her, kan du bruge en brugt form fra originale Toffifee. 

Hjemmelavede Toffifee:

200 g. karamelfudge

17 hasselnøddekerner

80 g. blød nougat

35 g. mørk chokolade (jeg brugte callebaut 56%)

Fremgangsmåde:

Hasselnødderne bages ved 200 grader i 9 minutter. De afkøles og hinderne nulres af. 

Karamellerne smeltes i intervaller af 10 sekunder i microovn, til de er bløde og modellerbare. De skal endelig ikke flyde helt ud. Har du ikke en microovn kan de smeltes ved svag varme i en lille gryde. 

Pres karamellen ud i formene, så de danner små skåle. 

Læg en ristet hasselnød i hver ‘skål’

Smelt nougat’en forsigtigt i microovn eller gryde. 

Fordel den over hasselnødderne.

Sæt formen på køl en halv times tid. 

Til sidst smeltes den mørke chokolade (igen i microovn eller gryde)

Chokoladen lægges som en lille rund ‘dut’ øverst. 

Formen sættes igen på køl i en times tid. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar