søndag den 18. december 2022

Italienske småkager med rosmarin

 

DE HER småkager må du simpelthen lave! De er SÅ uimodståelig lækre, og jeg har i skrivende stund nok spist 10 stk. allerede, kan slet ikke stoppe. 

En af mine følgere, Heidi Svop, var så sød at sende mig opskriften og det er jeg meget glad for! Kagerne bliver fremover en fast del af vores julesmåkagesortiment. 

Italienske småkager med rosmarin, 2 ovnplader:

125 g. smør (ægte smør, ikke blandingsprodukt)

200 g. sukker

1 æg 

3 spsk. finthakkede pistaciekerner

3 spsk. finthakket frisk rosmarin

Revet skal af en øko. appelsin 

1/2 tsk. fint salt

2 tsk. bagepulver 

225 g. mel

Fremgangsmåde:

Smør og sukker piskes sammen. Ægget tilsættes sammen med rosmarin, appelsinskal og pistacier og der piskes godt. 

Tilsæt salt, og sigt mel og bagepulver i. Rør dejen sammen og ælt den kort på køkkenbordet. Tril til en ‘pølse’ i den størrelse du ønsker dine småkager. Rul dejen i husholdningsfilm og læg den på køl i mindst 2 timer, men gerne natten over. 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Skær småkager af 1 mm. tykkelse og læg dem på bageplader med bagepapir med 1 cm. mellemrum. Bag kagerne i 8-10 min. eller indtil kanterne er let gyldne. 

Afkøl og opbevar i kagedåser. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar