søndag den 13. februar 2022

Vodkapasta (Pasta alla vodka)


Nogle gange bliver man overrasket over simpliciteten i en ret. Få gode råvarer i forening kan virkelig noget. Som f.eks. hjemmelavet pasta med hjemmelavet basilikumpesto.
Eller denne ret med intens lækker cremet tomatsauce, som er så god, at den kan stå alene uden kød. Den smager virkelig godt i al sin enkelthed! 

Børn kan sagtnes spise med her, min søn er vild med den. Den smule vodka der er i, fordamper under tilberedelsen, men udelad den ikke, for den giver smagen kant. 

Pasta alla vodka til 2 pers.:

250 g. penne rigatoni

15 g. smør

1 mellemstort løg

1 fed hvidløg

60 g. koncentreret tomatpuré

2 spsk. vodka

1 tsk. tørret basilikum

1 nip chiliflager 

1 dl. kogevand fra pastaen

1 dl. piskefløde

80 g. parmesanost

Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kog pastaen al’ dente. Gem 1 dl. af kogevandet. 

Hak løg og hvidløg meget fint. 

Smelt smørret i en dyb pande. Steg løg og hvidløg til det er klaret (gennemsigtigt) 

Tilsæt tomatpuréen og svits den et par minutter. Hæld vodkaen på og rør rundt til det er helt fordampet. 

Hæld 1 dl. af det stivelsesholdige pastavand på panden og derefter 2/3 af parmesanosten samt piskefløde og krydderier. ( resten af osten gemmes til at anrette med) 

Hæld den kogte pasta op i sovsen og lad den simre med i et minuts tid, imens du rører konstant. 

Smag til med salt og friskkværnet peber. 

Anret pastaen i skåle og drys med resten af parmesanosten. 

Nyd med det samme😋


Ingen kommentarer:

Send en kommentar