søndag den 27. februar 2022

Pasta med ricotta og rosmarin

 

En bøtte ricotta jeg fandt på datosalg endte op i denne dejlige pastaret, som er kommet for at blive, her hos os. 

Dejlig søndags Comfortfood med yndlingskrydderurten, rosmarin. 

Pasta med ricotta og rosmarin til 4 pers.:

375 g. rigatoni pasta 

1 stort løg

2 fed hvidløg

4 kviste rosmarin, nålene heraf

En god sjat olivenolie

500 g hakket oksekød 

50 g. koncentreret tomatpuré

1/2 tsk. chiliflager 

3/4 dåse hakkede tomater 

1 tsk. sukker

1,5 dl. pastavand

1/2 dl. piskefløde

1 dl. friskrevet parmesan 

1 bæger ricottaost

Fremgangsmåde:

Kog pastaen 2 min. mindre end pakkens anvisning. Gem 1,5 dl. af pastavandet og gæld pastaen til afdrypning i en sigte og overbrus med koldt vand. 

Hak løg og hvidløg fint. Træk nålene af rosmarinen og hak dem fint. 

Varm en god sjat olivenolie op i en høj pande. Blank løg, hvidløg og rosmarin af. Tilsæt oksekød og svits det godt.

Tilsæt tomatpuré og svits det med. Tilsæt hakkede tomater, chiliflager og pastavand. Hæld nu pastaen i sammen med fløde og parmesanost. Varm igennem i 2 min. 

Smag til med salt, peber og sukker. 

Server i dybe tallerkener med klatter af ricottaost og mere friskrevet parmesan. 

.  




Ingen kommentarer:

Send en kommentar