søndag den 14. februar 2021

Svinekød i sur-sød sovs

 



Vi fik denne ret i aftes og den smager bare SÅ godt!

Opskriften har jeg fået af Kristina, hvis niece bor i Kina og har givet hende opskriften. 

Det er fedt at få sådan en original opskrift, hvor man bliver overrasket over fremgangsmåde og sammensætning af ingredienser. Jeg har i hvert fald aldrig brugt så stor en mængde majsstivelse som panering. 

Jeg kan kun anbefale, at du prøver retten, den er klart kommet for at blive her hos os. 

Jeg har ændret lidt på den originale opskrift, ved at gange opskriften på sur-sød sovs op med 1/2 gang ekstra. 

Svinekød i sur-sød sovs til 4 pers: 

450 g. svinemørbrad i strimler

2 spsk. olie

1 tsk. groft salt

1 æg 

1,2 dl. majsstivelse 

2 forårsløg, fintsnittet

2 fed hvidløg i skiver 

Olivenolie 

Sur-sød sovs:

3 spsk. ketchup

6 spsk. æbleeddike

3 spsk. tør cherry

45 g. farin

3 tsk. majsstivelse 

1 tsk. groft salt

Tilbehør:

Jasminris blandet med ærter

Topping; forårsløg, ristede sesamfrø, gulerodsstrimler

Fremgangsmåde;

Olie og groft salt blandes i en skål. Det strimlede kød blandes godt i. Kødet stilles til side. 

Alle ingredienser til sovsen piskes sammen i en anden skål. 

Ægget røres godt sammen med kødet og majsstivelsen ligeså. 

Varm en pande eller Wok godt op og hæld ca. 1 dl. olie i. Når olien er varm tilsættes kødet og fordeles hurtigt, så det ligger i et jævnt lag. Rør ikke i kødet, lad det stege sprødt i ca. 3 min. inden du vender det. Når kødet er stegt gyldent og sprødt over det hele, hælder du det over på en tallerken. 

Varm lidt olie op på panden og steg hvidløg og forårsløg et kort øjeblik. Det skal ikke tage farve, men kun lige blankes. Hæld kødet tilbage på panden. Pisk sovsen godt igennem og hæld den på panden også. Rør godt rundt i det og efter 1-2 min. er retten færdig. 

Server med ris vendt med frosne ærter, samt topping af gulerodsstrimler, sesamfrø og fintsnittet forårsløg. 


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar