onsdag den 22. juli 2020

Jomfruhummerhaler gratineret i ovn med hvidløg & persille

Jomfruhummerhaler er den dejligste delikatesse. Det søde hvide kød sammen med hvidløg og persille er en himmerrigsmundfuld.
Hummerhalerne kan bruges i en salat, som tilbehør til linguine med basilikumspesto eller bare til et stykke lunt flütes med hvidløgssmør, evt. Il Fornaio’s surdejsflütes som kan findes på frost i SuperBrugsen, de er super lækre.

Jeg har brækket kroppen af disse jomfruhummere og renset dem for mavesæk og frosset dem ned, så kan de bruges til at koge en fond på senere, eller til en lækker hummerbisque. Men du kan også vælge at lade kroppen blive på, bare du først har renset dem for mavesæk og tarm, det ser flot ud når de serveres hele, men giver dog lidt mere pillearbejde når de skal spises.

Gratinerede Jomfruhummerhaler til 4 pers.
1 kg. jomfruhummerhaler
1 dl. olivenolie
2 fed hvidløg
1 håndfuld persille
Salt & peber

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovnvarme!)
Jomfruhummerhalerne brækkes af kroppen. Tarmstrengen trækkes ud.
Skyl halerne. Klip med en lille saks forsigtigt midt på “maven” til halespidsen. Og bred halen ud og læg den på bagepapir på en bageplade med undersiden opad.

Blend olivenolie, hvidløg og persille til en lidt grov konsistens og læg det på halerne med en lille ske.
Drys med lidt salt og peber.

Sæt pladen i ovnen i 5 minutter - ikke længere.
Nyd de lune haler med det tilbehør du foretrækker. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar