onsdag den 8. juli 2020

Rødgrød med fløde♥️



Det er lige nu, at du kan høste danske sommerbær. Jeg gik en lille tur i haven her efter aftensmaden og plukkede ribs, solbær, skovjordbær og de sidste kirsebær, som de seneste dages regnvejr ikke havde ødelagt.
Det kom der lidt spontant denne dejlige aftendessert ud af. Jeg havde helt glemt hvor dejligt rødgrød smager. Det er en oplagt gæstedessert og du kan evt. bytte fløden uf med en god kugle vaniljeis.

Rødgrød med fløde til 4 pers.:

200 g. jordbær
125 g. brombær
125 g. solbær
100 g. ribs
125 g. hindbær
60 g. sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 dl. vand
1 tsk. kartoffelmel

Tilbehør: fløde eller vaniljeis

Fremgangsmåde:
skyl bærrene. Rib solbær og ribs. Skær jordbærrene i halve eller kvarte, afhængig af hvor store de er.
Jordbær, solbær, ribs og brombær koges op med 1 dl. vand samt sukker og vaniljesukker. Kog i ca. 5 minutter og tag lidt saft fra gryden op i en lille skål og rør 1 tsk. kartoffelmel i og jævn grøden med det. Tilsæt de hele hindbær, rør forsigtigt rundt og tag straks gryden fra varmen.

Anret i dybe tallerkener og server med fløde eller vaniljeis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar