torsdag den 16. januar 2020

Havregrynskager med moccacreme



Min mand har bedt mig designe disse kager, som var hans barndoms yndlingskager.

Kagerne har dog fået et lille tvist, i form af moccacreme i midten i stedet for den tradiotionelle vaniljesmørcreme. Moccacremen var også hans ønske. Jeg havde en rest nougat fra julen, som blev lagt i skiver ovenpå cremen.
Han blev rigtig glad for resultatet, så opskriften skal selvfølgelig deles her på bloggen.

Kagerne var faktisk ret hurtige og nemme at lave og kan sagtens laves dagen før de skal spises, da smørcremen helst skal være kold, for ikke at flade ud, når der tygges i kagen.

Havregrynskager med moccacreme 10 stk.

Havregrynskager:
1 stort æg str. L
1  3/4 dl. farin
75 g. stuetemperereret smør
3 dl. havregryn
1 dl. mandelsplitter
1/2 dl. mel
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver

Moccacreme:
110 g. sukker
3/4 dl. kaffe
200 g. stuetempereret smør
3 spsk. flormelis
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. kakao

100 g. smeltet mørk chokolade til at dyppe den øverste kage i. / evt. nougat som fyld.

Fremgangsmåde havregrynskager; pisk æg, sukker og smør godt sammen. Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør sammen til en ensartet masse.

Tag en spiseskefuld dej og fordel 20 ligestore og nogenlunde runde portioner, på 3 bageplader med bagepapir, i god afstand, da de flyder ud under bagning.
Pres dem let flade inden du sætter pladerne i ovnen. Bag ved 170 grader varmluft i 11-13 minutter, eller indtil de er gyldne. Afkøl dem inden du dypper de 10 af kagerne i smeltet chokolade.
efter en tur i ovnen

Dyppet i chokolade

Lav nu moccacremen: Kog sukker og kaffe til en sirup i en lille gryde. Bliv ved gryden hele tiden, det må ikke koge ved for høj varme og skal koge uden låg. Når det tykner en smule tager du gryden fra varmen og lader det køle helt af.

Pisk smør med flormelis, vaniljesukker og kakao. Smag til med kaffesirup´en - om du skal bruge det hele er op til dig, prøv dig frem, til smagen passer dig.

Læg kagerne uden chokolade med bunden opad og sprøjt et lag moccacreme på hver kage. Læg evt. et stykke nougat i midten. 
Pres forsigtigt den chokoladedyppede top på.
Sæt kagerne på køl til de skal spises.

7 kommentarer:

  1. Kan man erstatte mandelsplitter med havregryn

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte, Du udelader bare mandelsplitter, du skal endelig ikke tilsætte mere havregryn, så vil kagern ikke blive flade under bagning. Vh. Eva

      Slet
  2. Hvis man nu ikke er til kaffe-smagen, hvad kan man så erstatte det med?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Stine, så udelader du bare kaffesirupen. Du kan evt. Tilsætte lidt ekstra kakao samt lidt revet appelsinskal til cremen, vh. Eva

      Slet
  3. Hej Eva!
    Er det muligt st fryse kagerne, når cremen er i?
    Tak for super gode opskrifter👍
    Vh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Tak det er dejligt at høre 😊
      Nej de kan desværre ikke fryses med cremen i, så den skal du lige vente med at smøre på, til de skal serveres. God fornøjelse med dem, kh. eva

      Slet