tirsdag den 28. januar 2020

Æggewraps med krydret oksekød


Jeg forsøger at spise sundt i årets første måneder, for at give kroppen et break ovenpå december, hvor alt er tilladt og der ikke bliver sparet på kalorier.
Opskriften her er sund og har kun et minimum af kulhydrater.

Æggewraps til 4 pers.

Wraps:
6 æg
3/4 dl. vand
1 spsk. hvedemel med top (kan udelades, men wrapsene er nemmere at håndtere på panden, når de indeholder mel)
1 strøget tsk. salt
friskkværnet peber
lidt smør til at stege i.

Krydret oksekød:
1 augergine
1 squash
1 rød peberfrugt
500 g. hakket oksekød
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 stor rød chili
1 spsk. oregano
1 tsk. stødt spidskommen
70 g. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
salt og peber

Fyld: 1 iceberg snittet, 4 tomater i tern, creme fraiche 6% og evt. syltede rødløg

Vask grøntsagerne. Skær auberginen i 1,5 cm. tykke skiver og drys dem med salt. Når saltet har trukket væsken ud, dupper du dem med køkkenrulle, vender dem om og så samme procedure igen.
Skær dem i tern på 1 x 1 cm.
Skær også squash og peberfrugt i tern.

Varm lidt olie på en pande og steg auberginen ved høj varme til den begynder at tage farve. Tilsæt så squash og peberfrugt og steg videre til alle grøntsager har brune kanter. Sæt det til side.

Steg øksekød i lidt olie til det er godt brunet af. Salt det og tilsæt hakket løg samt presset hvidløg. Tilsæt krydderier, chili i skiver og tomatpuré og svits det med inden du tilsætter hakkede tomater samt 1 dl. vand. Lad det simre under låg i ca. 10 min. Smag til om der skal mere salt/peber eller chili i. Vend de stegte grøntsager sammen med kødet og varm det igennem.

Blend æg, vand, mel, salt og peber og steg wrapsene i lidt smør på en lille pande.

Fyld wrapsene med kød, frisk iceberg, tomater samt evt. syltede rødløg og top med creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar