søndag den 12. januar 2020

Skildpadde Cheesecake med browniebund


Jeg er egentlig ikke fan af cheesecakes, men i dag holder vi 10 års fødselsdag for vores søn og hans kusine Marie er vild med cheesecakes, så kagen er egentlig til ære for hende og skal indgå i en kagebuffet, sammen med en fransk citrontærte, en black magic chokoladekage samt en marcipanbrunsviger - ja man er vel fynbo.

I skrivende stund har jeg endnu ikke smagt kagen, men jeg tror at jeg - selvom det er en cheesecake - faktisk godt vil kunne lide den, da den er med browniebund i stedet for den fede kiksebund og så med rigelige mængder karamel og chokolade :-)

Opskrift på brownien har jeg lånt fra Micki Chengs lækre bog "Mickis Kager" Opskriften på karamlesovs er ligeledes Mickis.


Brownie:
125 g. smør
125 g. god mørk chokolade, hakket groft
2 æg
125 g. sukker
125 g. brun farin
100 g. hvedemel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. flagesalt

Karamelsovs:
1 dåse dulce de leche
85 g. smør
85 g. brun farin
1/2 tsk. flagsalt
4 spsk. rom-essens

Cheesecake:
450 g. friskost (flødeost) a´la Philadelphia, LIDL har en lignende friskost som koster under det halve.
75 g. flormelis
60 g. brun farin
150 g. karamelsovs
1 spsk. vaniljearoma
3 dl. piskefløde - pisket til flødeskum
3 blade husblas

Topping:
1 håndfuld hasselnøddekerner, bagt ved 200 grader i 8 min. hvorefter hinderne gnides af i et viskestykke
karamelsovs
chokoladesovs, lavet af 50 g. smeltet chokolade rørt med 1 spsk. smør
1 pakke mini Toms skildpadder

Fremgangsmåde:
Start med brownien; Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tilsæt den hakkede chokolade, tag gryden fra varmen og rør sammen, til al chokoladen er smeltet. Afkøl let.

Pisk æg og de to slags sukker lyst og skummende. Bland chokoladeblandingen i æggemassen og sigt mel, kakao og bagepulver i. Tilsæt salt og vend dejen sammenmed en dejskraber.
Hæld dejen i en smurt springform på 25 cm. i diameter og bag den midt i ovnen i ca. 22-25 min. Kagen kan virke lidt ubagt, men den skal være sådan, den sætter sig når den er afkølet. Lad den køle helt af på køkkenbordet.

Karamelsovs; Varm alle ingredienserne op i en lille gryde med tyk bund. Lad sovsen koge i ca. 7-10 minutter imens du bliver ved gryden og rører konstant. Karamellen bliver meget varm og må derfor ikke brænde på. Når karamellen er kogt igennem og har boblet i et par minutter, tager du den fra varmen og køler den af på køkkenbordet.

Cheesecake; rør friskosten sammen med farin og flormelis. Tilsæt vaniljearoma og karamelsovs. Pisk fløden til flødeskum Vend næsten det hele i ostemassen, men gem ca. 1 dl. til at røre op i husblassen.

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Læg det op i en lille gryde med det vand der følger med og smelt det ved svag varme. Lad det køle lidt af, inden du tilsætter 1 spsk. flødeskum ad gangen, så det langsomt tempererer husblassen. Vend det hurtigt sammen med ostemassen.

Tag brownien og for kanterne af springformen med kageplast. Hæld ostemassen over brownien og glat den godt ud med en dejskraber. Forsøg at lave en glat overflade også.
Sæt din cheesecake på køl i minimum 2 timer.

Tag kagen ud af køleskabet. Fjern forsigtigt kageplasten og lemp kagen over på et serveringsfad. Læg små chokoladeskildpadder rundt i kanten og dekorer med resten af karamelsovsen, den smeltede chokolade, samt grofthakkede ristede hasselnødder.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar