mandag den 26. oktober 2015

Chokolade-marcipankage med pærer og ristede hasselnødder - glutenfri


Lækker chokoladeintens kage med pærer og nøddemel, glutenfri og melfri.
Kagen smager skønt med de ristede hasselnødder, som virkelig er gode i forening med marcipan og mørk chokolade. Kagen er en variation af denne lækre kage

150 g. hasselnødder
150 g. 70 % chokolade
75 g. stuetempereret smør
50 g. sukker
3 æg
100 g. revet marcipan
1 spsk. vaniljesukker
2 pærer
1 spsk. kakao
1 nip salt

Topping: 50 g. smeltet 70 % chokolade

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 8 min. Masser dem i et rent viskestykke, så hinderne nuldres af. Ikke alle hinder kommer af på den måde, men det er ok.

Smelt chokoladen til kagen (de 150 g.) sammen med smør over vandbad eller i chokoladesmelter.

Pisk smør og sukker lyst. Tilsæt æg og vaniljesukker og pisk godt igen. Tilsæt revet marcipan, salt og kakao og derefter den smeltede chokolade-smørblandning.

Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær dem i stykker på ca. 1x1 cm. vend dem i kagemassen.

Blend 50 g. af de ristede hasselnødder til nøddemel og vend det i kagemassen.

Hæld dejen i en springform eller en tærteform. (jeg brugte en tærteform med løs bund)

De resterende 100 g. ristede nødder, hakker du groft og drysser ovenpå kagen.

Bages midt i en 175 grader varm ovn i ca 25 min. (ikke varmluft!)

Smelt 50 g. chokolade og dekorer kagen med det.

Server evt. kagen med flødeskum eller vaniljeis, eller bare som den er.

Holder sig bedst på køl efter første servering (hvis der er rester)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar