onsdag den 14. januar 2015

Lady og Vagabonden Spaghetti i tomatflødesauce med kødboller


Denne version af Lady og Vagabonden er et hit her hjemme hos os, med kødboller lavet på kalv og flæsk.
Jeg tilsætter koncentreret tomatpuré til farsen, det giver en god sødlig smag til kødet. Hvis du steger kødbollerne på pande, skal du passe på med at give dem for hård varme, så brænder de på, pga. sukkerindholdet i puréen.

Lady og Vagabonden Spaghetti i tomatflødesauce med kødboller til 4 pers.:

Kødboller:
500 g. hakket kalv og flæsk
1 æg
1 dåse koncentreret tomatpuré (140 g.)
1 dl. friskrevet parmesan ost
1 løg, revet
1 dl. rasp
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber

Tomatsovs:
2 dåser hakkede tomater
1 stort løg, hakket
1 spsk. tørret basilikum
2 fed hvidløg, presset
2 tsk. sukker
1 dl. piskefløde
salt og peber

Tilbehør:
400 g. fuldkornsspaghetti
friskrevet parmesan

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.

Kødet røres med æg, revet løg, puré, parmesan, salt og peber. Tilsæt raspen til sidst.
Form kødboller på størrelse med valnødder og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Bag dem i 20 min.

Imens kødbollerne er i ovnen, laver du tomatsaucen.

Svits løg, hvidløg og basilikum i lidt olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater og sukker, og lad sovsen simre for svag varme under låg i ca. 15 min.

Kog imens spaghettien.

Blend sovsen glat (nemmest med en stavblender) tilsæt fløde, varm igennem og smag til med salt og peber.

Bland spaghetti, sovs og kødboller.

Server i dybe tallerkener med drys af parmesan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar