Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
søndag den 5. oktober 2014
Kanelsneglekage med mandelremonce
Det er efterhånden en del år siden, at jeg sidst har lavet en kanelsneglekage, altså kanelsnegle bagt i bradepande med dejbund. Med en bund under sneglene, sikrer du dig, at fyldet ikke flyder ud på pladen under bagning.
Jeg lavede en kanelsnegledej, men undervejs i processen, opdagede jeg, at jeg ikke havde nok hvedemel, så jeg måtte spæde til med groft speltmel og endda lidt durummel til sidst ved æltningen, så det endte altså med en lidt grov udgave, og resultatet blev faktisk rigtig fint.
Næste gang jeg laver kagen, vil jeg prøve med et lag vaniljecreme mellem bund og snegle.
Kanelsneglekage (16 snegle)
1/2 liter mælk
4 spsk. sukker
2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
50 g. gær
100 g. groft speltmel
50 g. smeltet smør
2 æg
ca. 900 - 950 g. hvedemel
Remonce:
200 g. blødt smør
100 g. farin
100 g. smuttede hakkede mandler
75 g. rosiner
2 tsk. kanel
æg til pensling
glasur:
Flormelis og vand
50 g. smeltet mørk chokolade.
Lun mælken til "lillefingervarm" tilsæt sukker, salt, kardemomme og gær.
Når gæren er opløst, tilsætter du speltmel, det halve af hvedemelet og de to æg. Rør godt og spæd til med resten af hvedemelet og det smeltede smør. Ælt dejen godt på maskine eller i hånden.
Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
Tag 1/3 af dejen fra og rul den ud til et rektangel på ca. 35 x 45 cm.
Læg bagepapir i bunden af en bradepande på ca. 35 x 45 cm. og læg den udrullede dej heri. Træk i dejen, så den fylder bunden ud.
Rul resten af dejen ud i et rektangel på ca. 1/2 cm. i tykkelse og ca. 55 x 35 cm.
Rør remoncen sammen og fordel den over rektanglet.
Rul den på den lange led. Skær lidt af enderne, så de bliver lige.
Skær dejen midtover, og del igen de to stykker på midten, så du har 4 lige store ruller. Del hver rulle i 4 dele, på den måde sikrer du dig helt ens snegle i størrelse.
Læg sneglene i fire rækker på dejbunden.
Lad dem hæve i ca. 40 min.
Pensl med æggestrygelse og bag midt i ovnen ved 200 grader i 20 min.
Sæt bradepanden på nederste rille i ovnen og bag 10 min. mere. Hvis overfladen er blevet pænt gylden, så læg et stykke stanniol over.
Afkøl kagen til den kun er en anelse lun, før du overtrækker den med glasur og smeltet chokolade.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Noget af det mest lækre jeg har set.
SvarSletJeg tror også at et lag creme over bunden vil være en god ide. Det må afprøves:-)
Hilsen
Charlotte
Mange tak Charlotte :-) Ja cremen vil gøre den godt, da det ellers kan blive en temmelig bastant og høj kage :-) kh. eva
SvarSlet