tirsdag den 16. september 2014

Rejsetip - Kvarnen Kornhult i det sydlige Sverige


Jeg har i år haft den dejligste ferie med familien. Tre uger med det skønneste vejr, hvor vi har badet hver eneste dag, flere gange om dagen faktisk og har ferieret på hhv. Ærø, Sverige og Harboøre/Lemvig. 

Jeg plejer jo ikke at lave rejsebeskrivelser her på bloggen, men kan slet ikke lade være med at skrive lidt om denne lille perle i Sverige, Kvarnen i Kornhult, som mange vil kunne få glæde af.

Jeg fandt tilfældigvis stedet da jeg i foråret googlede efter bed and breakfast i Sydsverige. 
Dette sted havde lige hvad vi søgte efter, selvstændig bolig, og restaurant, med mulighed for at købe enkelte- eller alle måltider, musikaftener, og for os vigtigst af alt - børnedage alle mandage i juli, hvor der er kunstværksteder med krea-aktiviterer for enhver smag. 

Kvarnen er ejet af Sanne og Björn. Sanne er dansk og Björn er svensk. De overtog den faldefærdige Kvarn i 2005 og har arbejdet hårdt for at restaurere den på fineste vis, med inspiration fra simple living og feng shui. Stedet ånder af idyl, og du mærker at der er tænkt helt ned i mindste detalje, i alle rum. Her føler man sig hjemme, det søde værtspar nurser dig og er behjælpelig med seværdigheder i området.

På kvarnen er en lejlighed med tre soveværelser, køkken og stue. Du kan vælge at leje et enkelt værelse med adgang til køkken, bad og stue, eller at leje hele lejligheden.
Vi lejede et enkelt værelse i 4 dage, men da vi var de eneste lejere i den periode havde vi hele huset for os selv, ren luksus, og det for bare 380,- kr. pr. døgn for os alle tre!

Her er lidt billeder af lejligheden:

Det smukkeste soveværelse:

Køkken:

Stue:Spisepladsen i lejligheden, hvor vi lavede mad to aftener:På børnedagen blev der samlet fuglehuse, lavet armbånd af fine perler, decoupage, samt malet på små træhuse. Det var virkelig et hit for vores 4 årige søn. Der blev tændt bål i haven, og for bare 70,- sek. kunne man købe et burgermåltid, med hjemmelavet is til dessert. Her fik barnet selv lov til at grille bøffen over bål i haven.


Der hamres søm i fuglekassen


Og så skulle den males, selvfølgelig i ægte svenskrød.

I haven bag ved Kvarnen var der spejderaktiviteter og klappe-får:


Bål og oplæring i spejderlivet:I restauranten kan du købe dejlig veltillavet mad og hjemmelavet saft, bl.a. hyldeblomstsaft. Et måltid som dette koster 95,- sek. :


Badesø 4 km. fra Kvarnen:


I nærområdet kan du tage på Elg-safari:


Se nærmere her: Elgsafari

Du kan spise en lækker frokost hos Inez Trädgård - Ineztradgard


Eller besøge Stockhultgårdens Thébod, men husk at bestille afternoontea dagen før! - Théboden ude i skoven


Kungsbyggets Rodelbane var et kæmpe hit for mine drenge - sommarrodel

På kungsbygget er ligeledes en svævebane for voksne, med 600 meters line og 75 faldmeter, hvor du mærker adrenalin-suset, den prøvede min mand, det gik bare stærkt!

Kontaktoplysninger på Kvarnen:

Hjemmeisde: kvarnenkornhult


Ingen kommentarer:

Send en kommentar