tirsdag den 22. april 2014

Chai-muffins med kakao/kaffeglasur


Opskriften på de her lækre chai-muffins fandt jeg på klappeklappekage i går.
Nu er der sjældent langt fra tanke til handling, når jeg ser en ny kageopskrift som frister mig, så kagerne blev bagt i dag dog med ændringer. Jeg valgte at lave muffins i stedet for én stor kage, og så er de væsentlig sukkerreducerede. Jeg undrede mig over at der ikke er æg i kagen, men den er altså super lækker, svampet og blød. I stedet for kaffeglasuren (som også smager super godt på kagerne) vil jeg næsten gang jeg bager dem, drysse en blanding af groft rørsukker, stødt ingefær, kanel og kardemomme på toppen inden de går i ovnen.
Jeg tilsatte 50 g. hakket mørk chokolade til halvdelen af dejen, det var super lækkert!
Jeg skriver opskriften med mine ændringer....

10 store chai-muffins:

125 g. smeltet smør
250 g. sukker
400 g. mel
2 tsk. kanel
2 tsk. natron
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødte nelliker
5 dl. kærnemælk
evt. 50-100 g. hakket mørk chokolade

Glasur:
50 g. smeltet smør
250 g. flormelis
1 spsk. usødet kakaopulver
5 spsk. stærk kaffe
Alt røres sammen til glasuren er glat.

Rør smeltet smør og sukker godt sammen. Sigt mel og krydderier i. Tilsæt kærnemælk og rør dejen sammen.

Fordel i muffinsforme og bag ved 200 grader i 15-20 min. Ovne varmer forskelligt så hold øje med kagerne.

Afkøl dem lidt og pynt med glasuren.

2 kommentarer:

  1. De ser bare lækre ud, Eva :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Camilla :-) ja jeg kan jo ikke rigtig tage æren for dem, da opskriften er lånt, men de er mega lækre :-) kh. Eva

      Slet