tirsdag den 6. august 2013

Rabarberkage med marcipan


Denne kage er lækker, svampet, med dejlig rabarber/marcipansmag og knasende top.
Opskriften har jeg fået af min tidligere kollega Jens Trads, mange tak for den Jens!

Det er rigtig dejligt at modtage opskrifter fra mine følgere, der ligger et skatkammer af gode opskrifter rundt om i de små hjem, som jeg med glæde vil poste her på bloggen.


Rabarberkage med marcipan, 1. springform ca. 25 cm.:

150 g. stuetempereret smør
150 g. sukker
3 æg
1 spsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
150 g. revet marcipan
200 g. mel
300 g. rabarber i 1 cm. stykker
sukker til drys

Tilbehør: Cremefraiche rørt med vaniljesukker

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker lyst. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt.
Tilsæt marcipanen. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og sigt det i dejen, vend det forsigtigt i, til dejen er ensartet.

Tryk rabarberstykkerne ned i dejen (det vil virke som om at der er mange, men det skal være sådan)










Drys lidt sukker på toppen og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min. ved 180 grader.

Server med cremefraiche rørt med lidt vanillesukker.

11 kommentarer:

  1. Nu har jeg bagt denne kage to gange og smager rigtig godt. Første gang brugte jeg rabarber og idag brugte jeg blåbær, kan anbefales.

    SvarSlet
  2. Hej Annette! Mange tak for Din kommentar, dejligt at høre Du synes om kagen :-) Tak for tippet med blåbærrene, det skal da bestemt prøves! Kh. eva

    SvarSlet
  3. Graderne du skriver i opskrifterne, er det almindelig ovn eller varmluftovn ?

    SvarSlet
    Svar
    1. ALTID almindelig ovn! Bruger kun varmluft hvis jeg har flere plader i ovnen ad gangen, og så skriver jeg varmluft i opskriften 😊

      Slet
  4. Hvilken størrelse springform passer opskriften til?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej 😊 En 25 cm. springform kh. Eva

      Slet
  5. Kan man bruge dem fra frost rabarber

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan du sagtens, blot tø dem op og pres vandet ud af dem inden de kommer i kagen😊

      Slet
  6. Hvor mange personer er kagen til?

    SvarSlet
    Svar
    1. I hvert fald nok til 10 pers. Vh. Eva

      Slet
  7. Hej Eva
    Jeg synes, det er lidt uklart hvorvidt smører skal smeltes først. Det stor ikke noget sted, så jeg gik ud fra “stuetemperatur” var smør der havde stået ude og blevet blødt.. det er svært at piske ;) er det meningen?

    SvarSlet