lørdag den 4. maj 2013

Pho Vietnamesisk spicy suppe med masser af fyld


Jeg elsker Pho-suppe! I det hele taget er jeg vild med det asiatiske køkken, hvor Odense heldigvis har flere gode steder at byde på, bl.a. banhmisaigon.dk (Vietnamesisk) hvor jeg ofte spiser, samt MR: Phan House (Kinesisk) som ligger i Storms Pakhus.

Det jeg elsker ved denne suppe, er det lækre sprøde fyld, de friske sprøde urter på toppen, og så er den godt mættende pga. kødet.
Suppe er lidt spicy og god kraftig i smagen.


Pho til 2 pers:
1 liter god kraftig oksefond (køb evt. hos slagteren)
3 hele stjerneanis
1 stang kanel
1 frisk rød chili i tynde skiver
3 spsk. fiskesauce
1 tsk. farin
3 cm. frisk ingefær i skiver
100 g. tørrede risnudler
1/2 bakke bønnespirer
6 champignoner i skiver
200 g. oksefilet eller lign. kød, skåret i ultra tynde skiver
6 store tigerrejer

Drys:
1 rød chili i skiver samt 3 forårsløg i skiver, samt koriander og mynte

Fremgangsmåde:
Kog oksefonden op med chili, stjerneanis, kanel, farin og ingefær.
Lad suppen simre imens du tilbereder nudlerne efter pakkens anvisning.

Fisk chili, kanel, ingefær og stjerneanis op af suppen med en hul-si.

Kog champignonerne i suppen i 5 min. Smag til med fiskesauce.

Anret de færdige nudler, bønnespirer, rejer og tynde skiver oksefilet i to skåle. Hæld den kogende supper over.
Det er VIGTIGT at oksefileten er skåret ultratyndt, da den udelukkende bliver tilberedt af den varme suppe.

Drys med forårsløg, koriander og mynte og ekstra chili og server med det samme.

2 kommentarer:

  1. Også en af mine favoritter, har dog aldrig lavet det selv. Mht oksefonden, laver du den så selv eller har du et godt tip til en god købevariant?
    Tak for mange gode opskrifter :)
    Mvh Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lone. Jeg køber nogle gange en frossen fond hos slagteren, og ellers bruger jeg kalvefond på flaske fra supermarkedet (touch of taste, hedder fonden). :-) kh. Eva

      Slet