søndag den 26. maj 2013

Bønne-tapenade med mandler, citron og chili



Denne tapenade er rigtig lækker! Den er pestoagtig i konsistensen og meget frisk og syrlig af den store mængde citronsaft- og skal som den indeholder. Brug den som tilbehør til grillet kød, ovenpå ristede brød (bruchetta) som sandwichspread eller som dip til rå grøntsager.
Opskriften har jeg set hos Plat du jour men har ændret lidt på forhold af ingredienser og fremgangsmåde, skriver den som jeg lavede den:

Bønne-tapenade, 1 stor skål:

500 g. grønne bønner / haricots verts
1 stor håndfuld mandler
2 fed hvidløg
1 rød chili (eller 1 tsk. sambal oelek)
2 økologiske citroner, skal og saft heraf
salt og peber.

Kog bønnerne i 4 minutter. Brus dem over med koldt vand i en sigte.

Blend først mandler, hvidløg og chili. Blend nu bønnerne med, til en lidt grov konsistens. Rør citronsaft og revet citronskal i og smag til med salt og peber.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar