Salaten her er nærmest en blomkålscoleslaw, den blev lavet til en grillet t-bone steak i aftes.
Inspiration til opskriften har jeg fundet på denne norske blog. Jeg har ændret dressingen, ved at fedtreducere den, samt tilføje ravigotte sauce og en anelse sukker.
Blomkålssalat til 4 pers.;
1 lille blomkålshoved
4 mellemstore gulerødder, revet
1 lille rødløg, hakket
1 håndfuld rosiner
Dressing:
4 spsk. skyr, creme fraiche eller græsk yoghurt
2 spsk. god mayonnaise (Hellmanns evt.)
1 spsk. ravigotte sauce (eller sød fransk sennep)
1 spsk. æbleeddike
1/2 tsk. sukker
salt og peber.
Fjern stok og blade på blomkålen. Skær det i tynde skiver, som skar du af en skinke. Skær skiverne i mindre mundrette stykker. Bland blomkålen med revet gulerod, hakkede løg samt rosiner.
Rør alle ingredienser sammen til dressingen og smag til med salt og peber.
Hæld dressingen over grøntsagerne og rør det godt sammen.
Mmmm det lyder både lækkert og nemt! Ka du forklare hvad ravigotte sauce er, og om der evt ku være et alternativ :-)
SvarSletHej Carina, Ravigotte Sauce fåes bl.a. i Brugsen, det er en lille flaske med gult indhold. Du kan godt lave dressingen uden, men den giver altså en helt speciel smag, så hvis du først stifter bekendtskab med den, tror jeg du vil have den i køleskabet altid.
SvarSletJeg tror lige at jeg poster et foto af den på facebooksiden, så hold øje ! Kh. Eva