fredag den 21. september 2012

Blåbærkage



Denne kage er fra Femina. Den er fyldt med blåbær, mandler og pinjekerner.

12 pers.
3 æg
150 g. rørsukker
1/2 tsk. kanel
korn af en vanillestang
1/2 tsk. revet muscatnød
1 1/4 dl. mælk
100 g. smeltet smør
150 g. mandler, blendet til fint mel
175 g. hvedemel
1 spsk. bagepulver
250 g. blåbær
50 g. pinjekerner

Tilbehør:
Cremefraiche med lidt vanillesukker

Pisk æg med sukker og krydderier.
Tilsæt mælk og smør. Vend mandelmel i, sigt mel og bagepulver i dejen og vend forsigtigt rundt.
Hæld dejen i en bageform på 25 x 15 cm. drys blåbær og pinjekerner over og tryk dem let ned i dejen.
Bag ved 180 g. i ca. 40 min.

Note: du kan undlade pinjekernerne, eller erstatte dem med mandelsplitter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar